Gnälligt J-Södra fick storstryk av jumbon

2008-06-05: Vad är det J-Södra håller på med? Det är dags för en riktig uppläxning och markering efter förlusten borta mot jumbon Enköping! Det som hände är fullständigt oacceptabelt.

Enligt rapporterna såg J-Södra sega ut redan från start och efterhand som baklängesmålen trillade in tappade spelarna humöret. Christer Persson fick två gula kort på ett par minuter i andra halvlek och missar också nästa match. Fredrik Fendrich drog på sig sitt tredje gula för säsongen och är också han avstängd i nästa match.

Christer Persson sade efteråt att laget låg fel i positionerna från början, att man förlorade dom flesta duellerna och inte tog hand om andrabollarna heller.

Detta är alltså inställningen i en match mot jumbon Enköping, i ett läge där J-Södra tagit sin första seger för säsongen några dagar tidigare och borde haft ett gott självförtroende.

* * *

Nästa match är inte vilken som helst. Det är hemmamatch på måndag mot BP, ännu en av dessa ”ödesmatcher” i juni. Jag väljer faktiskt att kalla dom ödesmatcher även om inte ens halva serien är gången.

Tåget lämnar perrongen nu, som det ofta brukar sägas. Är man inte med när halva serien är spelad, då är man det inte heller när serien är slut i höst. Att förlora mot konkurrenterna i bottenträsket ger ju också extra stor verkan.

Jag tippade J-Södra på en tiondeplats inför säsongen. Det börjar kännas som en rätt optimistisk gissning nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista