En Lagerbäck-elva ikväll!

2008-06-10: Daniel Andersson tar alltså plats på det defensive mittfältet tillsammans med Anders Svensson. Man kan säga att det är en sensation, men kan man sin Lagerbäck borde man vetat detta ända sedan Linderoth så allt annat än fit ut mot Ukraina.

Så detta är anledningen till varför han väljer Daniel Andersson:

- han får två defensivt skickliga innermittfältare

- han får två spelare som sällan tappar boll i fel läge (jämför med Kim)

- han är rädd för Greklands fysiska mittfält (3 man centralt)

***

På grund av Greklands 4-5-1 eller om man nu vill kalla det 4-3-3 (Expressen ville kalla det taktikkupp att ändra från 4-3-3 till 4-5-1....jag hävdar att det är samma spelsystem och att Expressen publicerat en ickenyhet för att återknyta till ett föregående inlägg) kommer Henrik Larsson ligga som släpande forward och hjälpa till på det offensiva mittfältet i defensiven (krångligt va?!?).

***

Jag hade velat ha med Kim tillsammans med Anders Svensson på innermittfältet....men faktum är

- Kim är allt som oftast dålig i landslaget

- Lagerbäck hade inte varit kvar som förbundskapten om han inte kunnat mer fotboll än en simpel bloggare med största fotbollsmerit ett guld i Lindome Cup........jag har lärt mig att aldrig döma ut Lagerbäck i förtid....han kan sin sak tro mig......5 raka mästerskap i fotboll för en nation som innehåller polcirkeln samt 9 miljoner invånare är än bragd i ordets rätta bemärkelse!

***

Att Chippen startar hade inte jag heller valt....hade velat ha Seb. Larsson....med sin defensiv och fina fot.

***

Snacket drevet fört om att Ljungberg inte borde starta är ett påståendeför de okunniga......innan man lanserar det påstråendet tycker jag att man ska nämna en tävlingslandskamp senaste 5 åren då inte Ljungberg varit bland de 5 bästa svenskarna......okunnigt var ordet!

***

Så köttbullar, sill, Ikea, Volvo, Abba, Waldner, skiftnycklar, artsorteringar och temperaturskalor kan slänga sig i väggen......för ikväll entrar Svea Rikes Stolthet scenen.....

***

och som jag sa, Lagerbäck kan sin sak...

...”what we do in this tournament, echos in etrnity”

***

HEJA SVERIGE FRISKT HUMÖR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista