Ingen EM-fest i Jönköping!

2008-06-13: Man hör om den ena festen efter den andra i samband med EM i olika städer runt om i landet. Enda staden där det inte händer något är i Jönköping verkar det som. Senast hörde man om att man dukat långbord på Avenyn i Göteborg. Och det har inte saknats initiativ i Jönköping heller....några ville annordna EM-fest i rådhusparken....men fick inget tillstånd.

Tidigare i år söktes tillstång till servering vid hamnkanalen.....och tänk vad härligt det hade varit med EM-fest i rådhusparken och servering vid hamnkanalen.....eller varför inte EM-fotboll med servering....storbild....artister på Stadsparksvallen.....men det går väl inte i den här staden......här ska väl alla fira vita helger, arbeta, gå och lägga sig vid 21.30 efter aktuellt och gå i kyrkan på söndag klockan 11....jag tror att den här stadens religiösa läggning påverkar beslutsfattandet i denna typen av frågor......så skärpning på er beslutsfattare och tiilåt eller skapa lite fest här i denna underbara stad!!!

***

Svenska fotbollsförbundet ger sin huvudsponsor Svenska spel unik rätt till intervjuver på spelarhotellet.....då rasar krönikörer till höger och vänster (bokstavligt talat) och känner sig felbehandlade.....de säger att Lars-Åke säljer sig.....tror det hade lönat sig att bete sig som folk mot Zlatan & Co för deras del.......så här i min soffa sitter jag lite och myser med skadeglädjen intill mig!

***

Holland imponerade.....slog nyss Frankrike med 4-1.......och på min favoritlista har nu Holland seglat ifrån Portugal en aning...van Basten vill nog komplettera sin EM-triumf som spelare med en som tränare!!!

***

Har nu fått reda på vad den meterhöga fontänen mitt i Munksjön är för

något......

....det är Munksjö AB’s luftning av Munksjön som läcker!

Tack för det svaret Lennart Lindberg på Jönköping Energi.

***

Imorgon gäller det.....Spanien.

Då ställs Hansson, Nilsson, Mellberg och Stoor mot Fabregaz, Torres, Xavi och Iniesta....

....och ni kommer väl ihåg Hanssons match mot Spanien för snart två år sedan....den som fick Hysens match mot England att framstå som lågvattenmärke....kanske inte riktigt :) men den var bra i alla fall.

***

Italien är illa ute....men de klarar sig alltid till slut och kan bli farliga i slutet....de ändrar sig lika snabbt som en kameleont när det väl krävs.

***

Heja Sverige

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".