Södra tog inte chansen mot ÖIS

2008-07-31: Ibland är skillnaden mellan botten och toppen inte speciellt stor. J-Södra fick verkligen chansen mot ett rätt blekt Allbäck-haussat ÖIS, men tog den inte. Likadant var det i förra veckan. Dubbelmötet slutade bara med en poäng, trots att ÖIS inte var speciellt mycket bättre.

I eftermiddag har J-Södra presskonferens och av det som redan läckt ut handlar det om backen Tom Siwe, som efter tre år som ungdomsproffs i Heerenveen vänder tillbaka till Vätterbygden.

Siwe är ett klockrent nyförvärv, på sikt. Men den som tror att Siwe är skillnaden mellan fortsatt spel i Superettan eller degradering i höst, tror fel.

J-Södra skriker efter en forward, läget är mer än akut. Igår avslutade J-Södra med två mittfältare på topp samt mittbacken Erik Skördåker som target.

J-Södra har två forwards idag som kan spela. Igår blev Tommy Thelin utbytt i mitten av andra halvlek efter att ha varit totalt osynlig. Kristen Viikmäe hoppade in och fick spela som högeryttermittfältare.

Med Johan Fäger, Michel Kamhie och Axel Norderyd på skadelistan, så måste det in ett alternativ. Om nu J-Södra ska hänga kvar i Superettan.

* * *

Jesper Ritheim. Offensivt överlägset bäste Södraspelare igår. Mittbackarna Erik Skördåker och Daniel Karlsson gjorde också en kanonmatch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista