Var det vändningen?

2008-08-05: Det behövs inte alltid en seger för att tala om en vändning. Förlusten mot Åtvidaberg kan faktiskt vara vändningen, hur fel det än låter. När allt går emot ett lag kan också alla hämningar försvinna, man har helt enkelt inget mer att förlora.

J-Södras dilemma är att poängutdelningen är densamma oavsett om laget spelar bra eller dåligt. Tre matcher (Örgrytex2 och Åtvidaberg) har spelmässigt varit klart godkända, men ett lag helt utan flyt får ändå inte med sig poängen. Däremot nya skador och avstängningar.

Fyra lag står nu på 14 poäng. Enköping, Limhamn/Bunkeflo, Sirius och J-Södra. Degerfors har 16 poäng. Åtminstone två av dessa lag kommer inte att spela i Superettan nästa säsong.

På lördag möts Degerfors och J-Södra. Det behövs ingen närmare förklaring hur mycket matchen betyder för båda lagen. Det är också lagen som gjort minst mål som möts.

* * *

Aram Ibrahim blev inte glad att bli utbytt i samband med efterspelet till utvisningen. Det visade han också klart och tydligt mot bänken på sin väg in i omklädningsrummet.

- Det tar vi inom gruppen, sade Thomas Ek efteråt och förklarade bytet med att Aram inte är någon 90-minutersspelare och ändå hade behövt bytas ut i den andra halvleken.

Det här kan man se på två olika sätt - Arams beteende gentemot laget och lagledningen och inställningen till matchen.

Själv tycker jag inte det är en stor sak, om allt är glömt till dagens träning. Aram visade att han ville vara delaktig och det är bara enbart positivt. Och just delaktiga var det många som var igår, ett framsteg jämfört med vårsäsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista