En dag fylld av svenska intressepunkter

2008-08-13: God kväll....

Sitter och tittar på en sömnig kvalmatch till Champions League mellan Arsenal och Twente. En av de sju dvärgarna hade känt sig väldigt hemma i denna sömniga tillställning, och det är inte Pigger (om det nu hade funnits en sådan).

Sitter och lägger upp nattens aktiviteter här i 55 kvadrat lägenhet.

Natten och den tidiga morgonen är fylld av svenska intressepunkter i OS-programmet.

04.45 skuttar Nystrand i plurret för att bärga Sveriges första vattenanknutna medalj (om man inte räknar Emma Johanssons cykelsilver under öppna skyar)......rakar han bara av getskägget tror jag han kan knipa en bronspeng....mer ska man nog inte hoppas på......gällande skägget är jag lite seriös där.....om allt annat på kroppen ska vara så aerodynamiskt fattar jag inte hur man kan motivera getskägget i bästa Alexi Lalas-stil......tror inte heller någon modegury i välden kan motivera det heller....

03.00 och framåt ska Ara bärga sitt efterlängtade guld....för er som är optimister räcker det att gå upp vid 11.20 då finalen går av stapeln.

***

Skönt att höra lite positiva Kallurbesked lite här och där.....är väl det enda positiva som hänt inom friidrotten sedan Vasas tid känns det som. Holm klarar ju inte 2.30 på träning, Christian Ohlsson är ju det skadaste som gått i ett par skor, Klyft är ju inte klyftig nog att åka till Peking och gräva guld osv.

***

Nu tog Arsenal ledningen i Champions League-kvalet....fotboll är inte alltid rättvist....det fick Twente erfara nu...

***

Lassi Karonen var snabbast i semifinalen....inget sjögräs som störde honom inte.....det är detta som är det häftigaste med OS att helt plötsligt blir alla mindre sporter intressanta och får skylta med sina idrottare som sliter i skymundan i 3 år och 50 veckor för att synas i 2 veckor. Nu är ju rodd hur intressant som helst....men jag tror det hade kvittat om det varit VM i Rocksjön...trots att jag bara bor några årtag från Rocksjön hade man säkert inte bemödat sig med att ägna ett sådant mästerskap mer uppmärksamhet än ett EU-val.....(är det inte dags för EU-val snart förresten)

***

Dags att sluta ögonen för 5,5 timmars sömn nu.

***

Kämpa Nystrand, Kämpa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista