Gammal är äldst!

2008-08-22: Och äldst är Jörgen Persson....samma Persson som var med och rev den kinesiska muren 89 då Sverige krossade Kina i bordtennis-VM i Kina.

Vilken underbar uppvisning har bjöd på i matchen som hade allt.......

...långa dueller

...känslor

...tveksamma domslut

...spänning

...och en backhand-smash som bara en i världen kan slå....och det är en 42-årig hallänning.....måste ju varit värt en hel entrepeng för att bara få se det slaget som han slog någon gång i andra set eller när det nu var.

***

Enligt mig är bordtennis en av de vackraste sporterna som finns att titta på.....och en dag som denna var det verkligen så. Få sporter är lika imponerande att titta på.....det går så oerhört fort att Bolt bleknar (kanske inte:) ). När Jörgen spelar som idag eller när JO spelade som bara han någonsin kunnat är det ren poesi de håller på med.

***

Synd bara att inte SVT fattade vilken poesi som skrevs i bordtennisarenan....SVT har alltså 3 kanaler som sänder från OS.....och ändå lyckas man inte sända matchen i sin helhet....i 1an till exempel sände man friidrott med bland annat, jag tror det va, damernas spjut.....och svenska kvinnliga spjutkastare är väl lika långt från OS som Samsonov var ifrån Perssons backhand-smash.

***

Nu hoppas vi på vidare bordtennisframgångar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista