Ordningen återställd till viss del.

2008-08-24: USA blir inte bästa medaljnation i Peking.....det blir Kina och allt annat hade varit en sensation enligt mig

.....ni har alla sett bilder från kinesiska idrottsskolor som plågar fram världsstjärnor i ren propaganda för diktaturregimen.....så har det alltid varit....och kommer kanske att förbli.....men hur tror ni det har sett ut de senaste 7 åren då Kina väntat på att få arrangera sitt egna OS......jag undrar hur många ungdomar som knäckts i jakten på medaljer dessa är.....jag tror inte vi vill veta svaret på den frågan.

***

Men, hursomhelst vinner de medaljligan överlägset.....och vi kan nog se det hela som ett maktskifte....inte bara i idrott utan även till viss del ekonomiskt.....och det är nog mer det amerikanerna är rädda för.

***

Tur då för landet ”Over there” lyckades vinna sitt efterlängtade OS-guld......i basket. Det har nog gjort ont i amerikanernas hjärtan att inte vara världens bästa basketland under de senaste fyra åren....så i och med guldet är ordningen återställd...

....i alla fall till en liten del......medaljligan kan man nog glömma en tid framöver tror jag....

...man vinner inga OS-medalj-ligor på McDonalds!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista