Svedberg sänkte gamla lagkamraterna i snöyra

Vetlandas nyförvärv Daniel Svedberg sänkte sina gamla lagkamrater i Boltic-Göta med ett mål och en målgivande passning.
-Det var riktigt skönt. Klart att man blir pressad när publiken skriker, sade Daniel Svedberg efter 2-1-triumfen på Tingvalla isstadion.

Så mycket bandy bjöds inte 1 075 åskådare på. Den sista halvtimmen vräkte snön ner och gjorde spelet till en parodi.

I slutminuten ställdes till exempel Vetlandas anfallare Stefan Nordén och Björn Einarsson helt fria med Boltic-Götas målvakt Martin Berggren. Trots att duon hade gott om tid på sig att lura Berggren lyckades de inte ens komma till avslut. Då gick det inte att hantera bollen i snöyran.

-Det gick att spela bandy i 20, kanske 25 minuter av den första halvleken. Sedan kom snön, suckade Svedberg som spelade fram Alexander Drjagin till 1-1-målet i upptakten av den andra halvleken.

Jonas Nilsson hade gett Boltic-Göta ledningen i den första hälften. Daniel Svedberg avgjorde sedan matchen efter en timmes spel.

-Stefan Sjöblad slog en lyra som både jag och en försvarare försökte ta ner på bröstet.

Svedberg vann duellen och överlistade enkelt Martin Berggren.

Tingvallapubliken uppskattade inte att Daniel Svedberg demonstrativt åkte fram Boltic-Götas supporterklack och jublade över målet.

-Jag häcklade dom lite efter allt skit jag fick utstå. Publiken skrek bland annat att de skulle bränna ner villan, suckade Svedberg som lämnade Boltic-Göta för Villa/Lidköping under brinnande seriespel förra säsongen. Vetlandas mittfältsmotor flyttade till Småland för en vecka sedan men har huset kvar i Karlstadstrakten.

Vetlanda har fått en bra start på säsongen efter 2-2 mot Västerås i premiären och full pott mot Boltic-Göta.

-Vi är ett härligt gäng. Hur långt det kan bära får vi se. Det är först och främst tolv omgångar kvar av allsvenskan, sade Svedberg.

Boltic-Vetlanda 1-2 (1-0)

Vetlanda: Aleksandr Drjagin, Daniel Svedberg.
Publik: 1 075.

David Westh/TT
david.westh@sr.se