Fjärde raka förlusten för HV71

Efter fyra raka förluster är HV på kvalplats. Mora var det bättre laget sett över tre perioder och vann rättvist över HV med 2-1, HV som inte får någonting att fungera.

- Tungt med resultatet, men vi krigar verkligen idag. Vi har en tendens att göra motståndarnas målvakt till matchens lirare, men vi har så många chanser att jag tycker vi kunnat vinna, sade HV-tränaren Pär Mårts.

Att det var lag med helt olika resultat på sistone i bagaget märktes omedelbart. Mora var fyllda av självförtroende och tog direkt kommandot mot ett HV som såg mycket nervöst ut.

Långa stunder var HV ordentligt tillbakapressade och Mora borde haft en större ledning än 1-0 med sig in i den första pausen. Målet kom efter ett tafatt agerande av HV:s förstafemma, där ingen gick på kropp utan tittade på pucken.

Nu var det inte bröderna Hossa och Pavlikovsky som dominerade i den här matchen. Nej, det var Moras tredjefemma med Anders Nilsson, Håkan Bogg och Marcus Eriksson som länge hade lekstuga med HV-försvaret.
Mora var länge det klart bättre laget även i den andra perioden.

När 2-0 kom efter markeringsmiss tog Pär Mårts timeout och vaskade om i laget. När halva matchen hade spelats började HV att kvickna till och det var framförallt Sahlstedt-kedjan som skapade målchanser. Närmast var Pasi Määttänen, men antingen tog han för god tid på sig eller så studsade pucken fel.

Mora spelade bra försvarsspel och även om HV hade mycket puck, så kom avsluten från håll som målvakten Tero Leinonen inte hade några problem med.

I tredje perioden var det mycket HV. Mora började spela på resultatet och blev väldigt passiva. HV:s spel var knackigt hela matchen och det mesta gick på måfå och trots spelövertaget blev det inte mycket till klara målchanser.

HV gjorde 1-2, men först när det var 50 sekunder kvar att spela. I numerärt överläge höll sig Anders Huusko fram, sedan först Bryan McCabe skjutit från backposition.

- Sett över hela matchen tycker jag att det var rättvist att vi vann. HV såg nervösa ut i början. Vår första- och andrafemma har fått mycket beröm, men idag var det tredjefemman som klev fram, sade Mora-tränaren Harald Lückner.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se