En poäng för HV71 mot Malmö

Trots att HV vann skotten med hela 39-17, så var det Malmö som vann matchen med 3-2 efter förlängning. HV chansade på slutet i jakten på bonuspoängen och Malmös segermål slogs in i tom kasse. I HV71 gjorde Mika Niskanen comeback.

- Med tanke på den start vi fick med underläge med 0-2 så får vi vara nöjda med att komma tillbaka och ta en poäng, sade Pär Mårts.

Malmö vann senast mot Djurgården med 6-1 och var bra i den första perioden mot HV. Andreas Karlsson hade ett stolpskott i första perioden, men närmare än så kom inte HV.

Malmö gjorde 1-0 efter att HV ”glömt bort” Johan Norgren, som kom in direkt från utvisningsbåset och blev helt fri. 2-0 föll med en sekund kvar av perioden.

Dom två kommande perioderna var HV:s och skotten vanns med förkrossande 27-7. Ändå var inte HV:s spelövertag lika stort och Malmö försvarade sig bra.

Det krävdes ett misstag bakom eget mål av Pasi Nurminen för att HV skulle spräcka nollan. Nurminen hann aldrig tillbaka i position och Per-Åge Skröder fick öppet mål.

HV gjorde 2-2 genom Johan Davidsson i den tredje perioden i spel 5 mot 4 på ett öppnande pass från Per-Åge Skröder.
I sudden death var det HV som första drabbades av en utvisning, men Malmö var inte kalla nog och drog också på sig en utvisning.

I stället för spel 3 mot 3 tog Pär Mårts ut Stefan Liv och HV spelade med 4 utespelare mot 3 i jakten på bonuspoängen.
Ett avgörande blev det också, men för Malmö. Peter Andersson gjorde målet i tom kasse.

Niskanen tillbaka i HV

I HV71 gjorde backen Mika Niskanen comeback. Han har i vinter spelat i Espoo Blues, men spelar säsongen ut och även nästa säsong i HV. Och han blir en tillgång.

- Mycket bra. Vinner sina man-mot-man-situationer och är bra med pucken, sade Mårts.

Resultaten i övrigt gick HV:s väg, som behåller åttondeplatsen. Mora förlorade och nu är det tre poäng upp till sjuan Mora.

Södertälje var chanslösa mot Linköping och tappade mark till HV. Avståndet till nian Södertälje är fyra poäng. Luleå möter Modo borta på tisdagen. Luleå har dock lika många matcher spelade som HV och är fem poäng efter.

- Vi har allt i egna händer. Det var ett tag där vi inte vann några matcher alls, men ändå kunde vi hänga med i tabellen, sade Mårts.

Malmö-HV71 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (17.22) Johan Norgren (Mikael Wahlberg), 2-0 (19.59) Peter Andersson (Mikael Wahlberg, Markus Matthiasson).
Andra perioden: 2-1 (19.22) Per-Åge Skröder (Per Gustafsson, Stefan Hellkvist).
Tredje perioden: 2-2 (7.42) Johan Davidsson (Per-Åge Skröder, Per Gustafsson) spel fem mot fyra.
Fjärde perioden: 3-2 (4.06) Peter Andersson (Mikko Luoma). I tom kasse.
Skott: 17-39 (9-8, 3-12, 4-15, 1-4).
Utv, Malmö: 4x2. HV 71: 5x2.
Domare: Pehr Claesson, Alvesta.
Publik: 3 786.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se