Onödiga utvisningar fick HV71 på fall

Ska man ta poäng borta mot Timrå gäller det att spela smart. Det gjorde inte HV som drog på sig tio tvåminutersutvisningar, varav majoriten var helt onödiga. Det var den största anledningen till att Timrå kunde vinna med 5-2.

- Det var för stora siffror, det känns som vi fick spela för många boxplay och till slut lever vi med det trycket även när vi spelar 5 mot 5. Vi sliter på för få gubbar, sade HV:s tränare Pär Mårts.

HV var faktiskt snäppet bättre än Timrå i början av matchen. 1-0-målet av Andreas Karlsson, en Foppa-dragning, höll hög klass. Inte ens det faktum att Timrå ganska snabbt kvitterade störde ritningarna.

Det gjorde däremot alla onödiga utvisningar som HV drog på sig. Dummast av alla var Kimmo Peltonen som fick 2+10 för en crosschecking bakifrån och detta när fyra andra spelare låst fast pucken i sarghörnet. Totalt ofarligt med andra ord.

Timrå gjorde 2-1 i powerplay och halvminuten senare 3-1 efter att hela HV-laget tittat på puck istället för att markera.
HV kom av sig och den andra perioden dominerades helt av Timrå, som fick två mål bortdömda. 

Anders Eriksson första mål
HV hade bättre flyt och fick in 3-2-reduceringen på ett turligt sätt i powerplay. Anders Erikssons skott fumlades in i mål av Mikka Kiprusoff. Det var Anders Erikssons första mål i HV-tröjan.

HV fortsatte att dumma sig och fick nästan spela fyra minuter nonstop i boxplay i början av tredje perioden. Det tog på krafterna hos ett lag som behövde jaga en kvittering istället.
HV klarade utvisningarna, men strax därpå kom målet. 4-2 sköt Magnus Nilsson från nära håll, men rakt igenom Stefan Livs benskydd.

Sen var HV aldrig nära. I spel 4 mot 5 räknade HV fel och spelade med en man för mycket och drog på sig lagstraff och då gjorde Fredrik Modin 5-2 med matchens hårdaste skott.
HV gjorde för mycket misstag och släpper man fem mål mot Timrå så är det omöjligt att ta någon poäng.

Utvisningen på Peltonen vände matchen till Timrås fördel. Sen var Peltonen inte ensam syndare. Både Stefan Livs och Jonathan Cheechoos utvisningar var i dummaste laget.


Bäst i HV var Per Gustafsson, som fick dra ett tungt lass och fick spela enormt mycket. Bra i HV var också Anders Eriksson och Andreas Karlsson.

Andreas Karlsson skadad
Andreas Karlsson fick en smäll på knät i samband med en tackling och fick utgå. Oklart hur allvarlig skadan är.

Timrå har vunnit samtliga fyra matcher mot HV71, även om en match gick till förlängning.

- Det har varit oerhört tuffa och jämna matcher. Skillnaden är att Timrå har en målvakt som gör fler räddningar än en normal målvakt gör, sade Mårts och syftade på målvaktsväggen Mika Kiprusoff.

Timrå-HV 71 5-2 (3-1, 0-1, 2-0)
Första perioden:
0-1 (3.56) Andreas Karlsson (Stefan Hellkvist, Per-Åge Skröder), 1-1 (6.37) Kent Manderville (Teemu Aalto) , 2-1 (17.03) Christian Söderström (Yared Hagos, Robert Carlsson) spel fem mot fyra, 3-1 (17.38) Pär Styf (Valeri Krykov, Per Hallin).
Andra perioden: 3-2 (8.35) Anders Eriksson (Andreas Karlsson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 4-2 (6.30) Magnus Nilsson (Jonathan Hedström, Kristian Gahn), 5-2 (10.12) Fredrik Modin (Teemu Aalto, Henrik Zetterberg) spel fem mot tre.
Skott: 22-25 (10-8, 6-7, 6-10).
Utv, Timrå: 6x2. HV 71: 10x2, 1x10.
Domare: Robert Lahti, Västerås.
Publik: 4 896.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se