Vetlanda vände och vann borta mot Hammarby

Vetlanda vann med 3-2 borta mot Hammarby, trots underläge med 2-0 en bra bit in i andra halvlek. Nu har Vetlanda en bra chans att bli bland dom fyra främsta i elitserien.

Vetlanda har genom åren bara lyckats vinna en seriematch mot Hammarby och inte mycket tydde på en andra seger när Hammarby hade 2-0 en bra bit in i andra halvlek.

Björn Einarsson reducerade i 62:a matchminuten och efter 75 minuter var det kvitterat genom Stefan Nordén. Som grädde på moset avslutade Alexander Driagin med ett 3-2-mål i slutet av matchen efter ett vackert anfall på vänsterkanten.

- Vi fortsatte att spela konsekvent hela matchen. Trots att vi låg under med 2-0 kändes det som att vi hade så många målchanser att vi hade en chans att vända. Sen underlättade det att dom fick två man utvisade. Vårt spel passar extra bra på bortaplan, sade VM-hjälten Andreas Bergwall.

I och med segern är Vetlanda på fjärde plats i tabellen med tre matcher kvar att spela.

- Nu har vi Västerås hemma och kan vi ta en poäng har vi en jättechans att vara bland dom fyra främsta. Målet nu är att vara bland dom sex främsta i alla fall, säger Bergwall.

Hammarby-Vetlanda 2-3 (1-0)
Hammarby: Stefan Jonsson, Rickard Koch.
Vetlanda: Aleksandr Drjagin, Björn Einarsson, Stefan Nordén.
Publik: 2 412.