Pär Mårts

HV71 tappade poäng mot Mora

Trots HV-seger med 3-2 efter förlängning var det Mora som kunde känna sig som vinnare efter matchen. Dels dominerade HV matchen klart, och dels håller Mora HV bakom sig i tabellen. Fyra lag kring strecket står nu på 57 poäng.

- Vi tappar en poäng. Vi har otroligt många målchanser och sätter man inte dom så går det på det här sättet. Så har det varit hela säsongen - vi behöver hundra chanser för att göra ett mål, sade Pär Mårts.

Spelmässigt var det ingen bra match från något av lagen. HV var ändå det klart bättre laget och stod för det mesta av spelet och målchanserna.

Det var Mora som tog ledningen med 1-0 sedan Daniel Cleary lurat upp Kimmo Peltonen på läktaren med en häftig dragning. Det var också Mora som skapade dom första målchanserna i matchen, men Stefan Liv räddade HV.

I bytet efter Moras mål hade HV ett jätteläge att kvittera, men redan då började man ana att det kunde gå illa i den här matchen. Andreas Jämtin hade helt öppet mål, men pucken gick mellan målet och målvakten.

HV har problem med sitt powerplay, det är alldeles uppenbart. Nu var man nära att åka på ett baklängesmål dessutom, men återigen var Liv i vägen.

1-1 kom efter 15.49. Stefan Hellkvist stod för en smart framspelning till en friställd Johan Davidsson.

Minuten efter var det full kalabalik i HV:s egen zon när Stefan Liv tappade sin plockhandske. Målet hängde i luften, men i sista sekunden fick Liv på handsken och kunde plocka ner ett skott.

Moras krafter tog slut tidigt

Om det kändes oroligt i den första perioden, så såg det desto bättre ut i den andra. HV var ensamma på plan och radade upp målchanser. HV trampade helt enkelt gasen i botten och då hängde inte Mora med längre.

Det blev dock bara ett mål i perioden och det krävdes ett självmål för att HV skulle ta ledningen. Peter Ekelunds passning bakom den förlängda mållinjen gick via Pavel Skrbek och Tero Leinonen in i mål.

HV levde farligt

Känslan av att HV levde farligt skulle besannas tyvärr. Det var en orgie i missade målchanser och man satt hela tiden och väntade på att Mora skulle få någon kontring.

Den kom när det var mindre än fem minuter kvar att spela och målskytt var Shawn Horcoff. 2-2 och det blev knäpptyst i arenan.

HV fick en målchans till i slutsekunderna. På ingenting skapade Per-Åge Skröder den. Med vilja tryckte han sig in på mål och fick på ett bra skott. Returen gick ut till Stefan Hellkvist, som missade öppet mål.

Matchen gick till förlängning. Nu fick HV sin stora chans igen i slutsekunderna och den här gången var Jouni Loponen lite kyligare och satte 3-2 med tolv sekunder kvar av matchen.

- Det är en fjäder i hatten att vi kunnat ta nio av tolv möjliga poäng mot HV. Idag är jag glad över en poäng för vi kommer inte upp till den standard som krävs egentligen för att ta poäng här i Jönköping, sade Moras Harald Lückner.

HV71 - MORA 3-2 efter förlängning (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) 
1:A PERIODEN
0-1 (09.36) Daniel Cleary (Adam Andersson/Tero Leinonen).
1-1 (15.49) Johan Davidsson (Stefan Hellkvist/Per Gustafsson).
2:A PERIODEN
2-1 (13.02) Peter Ekelund (Per-Åge Skröder). Spel 5 mot 4,
3:E PERIODEN
2-2 (15.18) Shawn Horcoff (Daniel Cleary/Pavel Skrbek).
SUDDEN DEATH
3-2 (04.48) Jouni Loponen (Johan Davidsson).
Skott: 38-25 (11-9, 17-10, 10-6, 4-0)
Utv, HV71: 4x2, Mora: 7x2
Domare: Peter Eriksson, Bromma.
Publik: 7.038

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".