Andreas Bergwall storspelade när Vetlanda blev utslagna av Edsbyn

Vetlanda utslaget i kvartsfinalen

Edsbyn slog ut Vetlanda i SM-kvartsfinalen med 3-0 i matcher. Vetlanda bjöd upp till kamp i den tredje matchen på ”Ön” men Edsbyn vann med 6-3. Målvakten Andreas Bergwall var mästerlig i målet och det kan ha varit hans sista match i Vetlanda.

Vetlanda ledde med både 1-0 och 2-1 i första halvlek efter mål av Daniel Svedberg och Rolf Hedberg. 2-1 var också resultatet i paus.

- Första halvlek är vår absolut bästa i dom här tre matcherna, sade tränaren Kent Edlund.

I andra halvlek vände Edsbyn efter två snabba mål, men Daniel Svedberg utjämnade till 3-3 med sitt andra mål i matchen.

Tyvärr orkade inte Vetlanda hela matchen. Edsbyn hade gott om målchanser och fick till slut utdelning och kunde gå ifrån till 6-3. VBK:s landslagsmålvakt Andreas Bergwall storspelade matchen igenom.

- Vi var bra med fram till 3-3. Edsbyn gjorde fyra hörnmål och det är inte lätt att försvara sig emot, sade Edlund.

Edsbyn är i semifinal och för Vetlanda är säsongen slut. Vetlanda som vann grundserien under hösten och blev sexa i elitserien.

- Jag är otroligt stolt över det här laget. Vi har pressat dom bästa. Vi har ökat intresset för bandy i Vetlanda och satt klubben på kartan igen, sade Edlund.

Bergwalls sista match i Vetlanda?
En anledning till Vetlandas framgångar har helt klart varit att laget förfogat över landets bästa målvakt Andreas Bergwall. Kontraktet går ut och frågan är vad som händer nu?

- En bra fråga. Jag funderat mycket fram och tillbaka och besked kommer inom någon vecka. Vilka alternativen är vill jag inte avslöja, sade Andreas Bergwall.

Edsbyn-Vetlanda 6-3 (1-2)
Edsbyn: Joakim Hedqvist 2, Kimmo Huotelin 2, Jonas Edling, Patrik Rönnkvist.
Vetlanda: Daniel Svedberg 2, Rolf Hedberg.
Publik: 1 911

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".