Hallby närmare men ändå ny förlust

Hallby åker på sin fjärde raka förlust i upptakten av damernas elitserie i handboll

Sävehof vann i Idrottshuset med 24-29 efter tremålsledning i halvtid, 11-14.

Annars var det faktiskt Hallby som inledde bäst, ledde som mest med 7-3 när Sävehof tog en taktiskt riktig time out. Efter den tog gästerna över helt och hållet och Hallby körde gång på gång fast i deras allt tätare försvar. Dessutom började Hallby slarva och tappade många bollar i offensiven.

- De underskattade nog oss lite i början, det var därför vi drog i väg. Men de kom ju ikapp säger Malin Mörthén i Hallby.

I andra halvlek var Hallby med på ett helt annat sätt och spelade ganska jämt med Sävehof. Gästerna var dock aldrig på allvar hotade utan kunde relativt säkert hålla Hallby stången.

Med segern är Sävehof fortfarande obesegrade i elitserien. Hallby får däremot fortsätta söka efter första poängen. Det fanns dock en hel del ljusglimtar att ta med från matchen.

- Det är stor skillnad mot de tre tidigare matcherna. Den största skillnaden är kämpaglöden. Nu ser vi att vi kan vara med i matcherna och det är bra för självförtroendet fortsätter Mörthén.

IF Hallby - IK Sävehof 24-29 (11-14)

Bästa målskyttar Hallby: Stina Isaksson 5 (5 straffar), Malin Mörthén 5, Maria Broström 4

Publik: 130

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".