Natacha Peyre, här tillsammans med chihuahuan Cindy. Foto: Cornelia Nordström, Pressens Bild

Natacha stoppades från spel i Kinnarps Arena

Över 4 000 personer kom till Kinnarps Arena igår. Inte för att se på ishockey, utan för att se innebandy när Jönköping mötte Pixbo.
För att locka lite extra hade dokusåpastjärnan Natacha kallats för att vara med i en pokerturnering.

Jönköpings Innebandyklubb ville ge publiken lite extra när de flyttade från slitna Idrottshuset till Kinnarps Arena, i mötet mot Pixbo.

En rad olika event fanns för åskådarna, bland annat kunde man spela poker mot dokusåpastjärnan Natacha Peyres.

Men det tilltaget gillades inte av Svenska Spel, som sponsrar innebandyns Elitserieförening. Då var det bara för JIK och pokerboladet att packa ihop.

- De hade synpunkter på att vi hade ett konkurrerande företag där på arenan som ett arrangemang. Vi hade naturligtvis tänkt på att de kunde ha synpunkter som en av huvudsponsorerna men vi såg inte riktigt att det skulle kollidera säger Magnus Wetterö som är ordförande i JIK.

Trots att man inte kunde vinna några pengar valde man att stoppa pokerspelandet eftersom det var en konkurrent som stod bakom.

- Jag tror att man hade fått information om att det spelades poker med pengar, vilket inte var fallet säger Magnus Wetterö.

Det är inte klart om JIK förlorar några pengar på det inställda arrangemanget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".