Jörgen Sågman, Andreas Nilsson och Olle Nordin. Foto: Henrik Gustavsson.

Andreas Nilsson går från Elfsborg till Jönköpings Södra

Nykomlingen i superettan, Jönköpings Södra, har gjort klart med 28-årige Andreas Nilsson. Han kommer närmast från Elfsborg.

Vänsterfotade Andreas Nilsson kan användas både som ytterback och yttermittfältare.

Han kommer från Alingsås och spelade fyra säsonger med Västra Frölunda i superettan, tills han 2004 tog steget över till IFK Göteborg. Där lyckades han inte ta en ordinarie plats och han blev under säsongen utlånad till Elfsborg.

Den gångna säsongen blev dock misslyckad. Det blev bara en allsvensk match med Elfsborg.

- Dels hade jag problem med skador och dels hade tränaren Magnus Haglund inte förtroendet för mig. Jag tycker inte riktigt att jag fick chansen, säger Andreas Nilsson.

Hassan Cetinkaya aktuell

Ytterligare en etablerad spelare från spel i allsvenskan eller superettan ska in i laget. Närmast till hands ligger mittfältaren Hassan Cetinkaya.

- Det är en spelare som vi fört samtal med en längre tid. Det är ett hett spår, men vi kan konstatera att vi inte är ensamma om att vara intresserade, säger J-Södras tränare Olle Nordin.

Cetinkaya gick under uppmärksammade former från Landskrona till Assyriska i somras. Cetinkaya var så sent som 2004 lagkapten i Landskrona, men sen fick han allt mindre speltid och efter ett bråk under en träning kom parterna till en lösning. Cetinkaya lånades ut till Assyriska.

Två målvakter saknas i truppen. Samtal förs med Mikael Axelsson, Oskarshamn, och Markus Gustavsson, Egnahem.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".