VMS-stjärna mordhotad efter klubbyte

VMS Elits norska speedwaystjärna Rune Holta har blivit mordhotad. Hoten kom sedan Holta bytte klubb i Polen, från Czestochowa till konkurrenten Rzeszow.

-I Polen är intresset för speedway helt enormt, och många av supportrarna har tagit det hårt att jag byter klubb. Och några hot har det blivit. Faktiskt mordhot, säger Holta till Stavanger Aftenblad.

Övergången har gjort att Holta har tvingats stänga gästboken på sin hemsida, som svämmade över av hot och oseriösa inlägg.

-Jag kan inte ta alla hoten på allvar, men det är långt ifrån någon bra situation som jag är i, säger Holta.

-Flera av min anhängare är förnuftiga människor och har förståelse för klubbytet. Men det är några som har tagit det extra hårt.

Den 32-årige Holta har under de senaste säsongerna varit kapten för Czestochowas lag och klubbens bäste poängplockare. Holta har också skaffat polskt pass och var 2005 med att vinna lag-VM för Polen.

-Jag har varit Czestochowa i sju år och det har blivit dags att få ny impulser och intryck. Men det har inte varit lätt, säger Holta.

I VMS Elit har Rune Holta de senaste säsongerna varit den tongivande föraren och har stor del bakom lagets SM-guld 2004 och silver 2005.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".