Foto: Pontus Lundahl/PrB

HV71 vann tuff match mot Frölunda

Det är långt kvar till slutspel, men när HV och Frölunda möts blir det alltid heta drabbningar. För fjärde gången i rad stod HV som segrare. 4-2 blev det efter en riktig holmgång.

- Det har varit jämna matcher hela tiden. Det känns bra att veta att vi rår på dom och är starkare i tredje perioden, sade David Petrasek.

Den första perioden var ganska jämn och slutade också oavgjort, 1-1. Frölunda tog ledningen genom Martin Plüss efter markeringsmissar i egen zon av HV, men bara halvminuten efteråt kvitterade HV.

Stefan Pettersson förde upp pucken i raketfart på vänsterkanten, spelade in framför mål rakt på klubbladet på Jens Karlsson. Ett mycket vackert 1-1-mål.

Den andra perioden gick till Frölunda, men det var oavgjort även efter den andra perioden.

Fredrik Olausson gjorde 2-1 i powerplay efter att ha grundlurat Tommy Salo. 2-2 kom ganska snabbt på HV:s ledningsmål och målskytt var debutanten Patrik Carlsson.

- Jag tycker att Frölunda fick för många spelvändningar på oss. Bara i första perioden räknade jag till sex stycken och det ska vi inte ens ha på oss på en hel match, tyckte Pär Mårts.

Riktig holmgång

Det blev riktigt irriterat i andra perioden när Niklas Andersson fick ett rapp över handen av David Petrasek. Andersson kastade handsken och skrek som att varje finger var brutet, men tre minuter senare var han med i spelet igen.

Frölunda blev dock väldigt irriterade, inte bara på Petrasek utan också på domaren Sören Persson som inte tog en utvisning.

Jan-Axel Alavaara och Björn Melin hade en dust, men det stannade vid lite dragningar i tröjan och 2+2 på båda.

I slutet av perioden bestämde sig Arto Tukio för att ge sig på Jens Karlsson. HV-spelaren var dock inte lika intresserad, men avslutade med en rallarsving som fick Tukio på fall.

Trots att Jens Karlsson gjorde allt för att visa att han inte ville ha en fight, fick båda matchstraff. 

- Hatmatcher vet jag inte om man kan tala om, men det blir väldigt mycket prestige när vi möts. Men det är så det ska vara, tyckte Mårts.

Petraseks höstlöv avgjorde

I den tredje perioden blev det rätt ont om folk i båda lagen. Frölunda drog på sig utvisningar och ett fåtal av backarna fick dra ett tungt lass.

Mattias Remstam fick lämna isen efter en smäll över ansiktet från Tom Koivisto, som fick 2+2. 

På den utvisningen gjorde HV 3-2. David Petraseks skott var inte hårt, men gick via stolpen i mål. God hjälp fick han av Martin Thörnberg som tog stryk framför målet och skymde Salo.

Frölunda förmådde inte att skapa något framåt. Ändå var HV åderlåtet på forwardssidan och både Seth Wikskal och Peter Hammarström fick spela för att HV överhuvudtaget skulle kunna gå runt på tre kedjor.

- Det var först i tredje perioden som vi fick ihop det. Både i första och andra perioden tittade vi lite för mycket på pucken och hade för lite aktivitet, tyckte Pär Mårts.

I tom kasse avgjorde sen Erik Andersson.

- Det känns lite bittert. Det är seriefinal och vi ville verkligen vinna, sade Frölundatränaren Stephan ”Lilllis” Lundh efter det fjärde raka nederlaget mot HV.

Stefan Pettersson och Björn Melin tillhörde dom främsta i HV71. Bäst i Frölunda var unge debutanten Patrik Carlsson.


HV71-FRÖLUNDA 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
1:a perioden
0-1 (08.05) Martin Plüss (Peter Högardh/Patrik Carlsson).
1-1 (08.30) Jens Karlsson (Stefan Pettersson/Andreas Karlsson).
2:a perioden
2-1 (13.47) Fredrik Olausson (Andreas Karlsson/Stefan Pettersson). 5/4.
2-2 (15.05) Patrik Carlsson (Peter Högardh).
3:e perioden
3-2 (05.29) David Petrasek (Mika Hannula/Johan Davidsson). 5/4.
4-2 (19.10) Erik Andersson (Johan Davidsson). I tom bur.
Skott: 26-29 (11-12, 6-10, 9-7)
Utv, HV: 10x2, 5+20, Frölunda: 11x2, 5x20, 1x10
Domare: Sören Persson, Lidköping.
Publik: 7.038

Henrik Gustavsson
henrik@hvfantasten.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".