Tamt HV71 förlorade i Gävle

Med knappt två månader kvar till slutspelet verkar HV71 ha tappat fokus. Så länge motståndaren inte heter Frölunda eller Linköping, verkar många i laget helt ointresserade av att gör det jobb som krävs i varje match. Brynäs ville lite mer och det räckte för att slå HV med 1-0.

- Vi var för bekväma och tog inte fighten i dom två första perioderna. I den tredje var det för sent, sade Pär Mårts.

Dom två första perioderna var anskrämligt dåliga från HV:s sida. Brynäs stängde mittzon och HV fick ingen fart alls på sitt spel.

På 40 minuter hade HV bara en riktigt farlig målchans. I den första perioden, i spel 4 mot 5 dessutom, blev Björn Melin helt fri. Han gjorde en fin dragning, men Holmqvist i målet lyckades liggande ändå rädda med plockhandsken.

Brynäs gjorde 1-0 efter 15.39 av den första perioden och Jonas Almtorps mål skulle visa sig bli matchens enda. Det föregicks av slarv i egen zon, framförallt nonchalant agerande av Mika Niskanen.

Melin och Hannula skapade chanserna

HV flyttade om bland högerforwards i den tredje perioden och fick i varje fall till några avslut. Men det var i stort sett bara två spelare som kunde skapa något som liknade målchanser och det var Björn Melin och Mika Hannula.

Brynäs spelade på resultatet och gjorde det bra. HV kom inte in på mål och Brynäs gick nästan aldrig bort sig. Matchen var trist att se på, men när poängen är så viktiga som för Brynäs del blir det lätt så.

Dags för en reaktion i HV

Att allt inte står rätt till i HV inser nog dom flesta. Efter jul har HV tre förluster på sju matcher och det är mer än vad man hade på dom 30 första omgångarna totalt.

HV har i tur och ordning på bortaplan fått stryk av bottenlagen Djurgården, Södertälje och Brynäs.

Nu väntar närmast Djurgården hemma på torsdag och i dom kommande omgångarna är det lag på den nedre halvan av tabellen som väntar.

Det är dags att vakna till igen, annars går HV in i ett slutspel med ett klart sämre självförtroende än vad man hade i höstas.

Formsvacka är kanske fel att påstå att det handlar om. HV gör rätt bra matcher i varannan match och mot topplagen, som mot Linköping och Frölunda. Matcher mot bottenlagen verkar inte intressera alla lika mycket.

Just nu handlar det om inställningen och det är HV:s ledarfigurer som måste visa vägen nu. När det går emot gör det så för hela laget och HV har stora problem att hitta ett motmedel mot det.

BRYNÄS-HV71 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
1:a perioden
1-0 (15.39) Jonas Almtorp (Mathias Månsson/Andreas Dackell).
Skott: 31-28 (12-9, 13-6, 6-13)
Utv, Brynäs: 6x2, HV: 7x2.
Domare: Ulrik Lindh, Ljungby.
Publik: 3.845

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".