HV71 mållösa mot Timrå

För andra gången den här säsongen fick HV71 lämna hemmaisen utan poäng. Timrå tog en taktisk triumf och med en tät defensiv kunde man besegra ett lojt HV71. Underhållningsvärdet var lika med noll och antalet målchanser var lätträknade.

- Timrå gjorde ett fantastiskt försvarsjobb. Dom spelade tight och aggressivt, styrde av oss och fick ned farten. Vi lyckades inte lösa det, sade HV-tränaren Pär Mårts.

Mårts borde vara orolig, för det är inte första gången HV åker dit mot ett lag som backar hem. Timrå kan också bli motståndaren i en kvartsfinal.

HV71 verkar vara beroende av att motståndaren också håller ett hyggligt tempo, för gör dom inte det så anpassar sig HV efter motståndarens lägre tempo.

- Spelet med puck var inte bra. Skärpan och passningarna var inte som dom skulle. Och så måste vi skjuta mycket mer, sade Pär Mårts.

I första perioden sköt HV bara två skott och totalt avlossades bara 21 skott mot utmärkte Adam Svoboda i Timråkassen.

Jämtin hälsades med varma applåder

Andreas Jämtin möttes av jubel och värmande applåder. Första matchen var helt okej också.

Jämtin hade HV:s första målchans. Han blev frispelad och trampade mot mål, men sköt utanför. Vad få anade då var att det skulle bli HV:s bästa målchans i matchen och en av ytterst få.

Pär Styf gjorde 1-0 efter 12.29 på ett 2-mot-1-läge. Per Gustafsson gjorde det enda rätta och tog bort passningsalternativet. Erik Ersberg blev själv med skytten, men lämnade en lucka över axeln där pucken slant in.

Petrasek fick matchstraff

I slutet av den andra perioden åkte David Petrasek ut för en tackling på Fredrik Wargh, som blev liggandes på isen. Petrasek fick fem minuter och matchstraff och kommer att vara avstängd i nästa match.

HV klarade den utvisningen, och till och med spel 3 mot 5 när Stefan Pettersson åkte ut i början av den tredje perioden.

HV fick goda chanser att komma igen. Tre numerära överlägen och bland annat 5 mot 3 i 40 sekunder borde HV ha åstadkommit mer på än vad man gjorde.

Ola Svanberg hade bästa chansen, rundade målvakten men sköt i burgaveln.

På slutet hettade det till. 19.56 stod klockan på när HV fick en sista tekning i anfallszon och i matchens sista sekund fick Stefan Pettersson en kanonträff, men Svoboda plockade skottet.

- Men det var solklar spark på den tekningen och den borde inte godkänts. Vi protesterade vilt och det hade varit tufft om vi åkt på ett mål då, sade Timrå-tränaren Kenta Johansson.

Timrå sköt på dom två sista perioderna bara sju skott mot mål och hade inga målchanser. Det hade å andra sidan HV inte heller.

- HV tog tag i taktpinnen i den andra perioden och vi fick inrikta oss på att försvara oss, sade Johansson.

I Timrå gjorde Marko Jantunen debut och han svarade för en assist. Tjecken Pavel Rosa hann inte bli spelklar. Det person som i Moskva, som skulle skriva på rätt papper, hade gått hem för dagen när faxet kom i går eftermiddag.

Mycket att titta på blev det inte för dom 6974 som var på plats. Det var första gången sen den 27 oktober som det inte var över 7000 åskådare.

HV71-TIMRÅ 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
1:a perioden
0-1 (12.29) Pär Styf (Marko Jantunen).
Skott: 21-16 (2-9, 8-4, 11-3)
Utv, HV71: 5x2 + 5 min+matchstraff, Timrå: 9x2
Domare: Christer Lärking, Solna.
Publik: 6.974

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".