Kinnarpsmatchen kan bli dyr för JIK

På söndag möter Jönköpings Innebandyklubb stockholmslaget AIK i vad som förväntades bli en riktig publikfest i Kinnarps Arena.
Men nu riskerar matchen bli ett bakslag för JIK, sedan den polisanmälde kassören inte gjort det man man trodde han gjort.

För att matchen skall gå runt krävs det att runt 4 000 personer söker sig till Kinnarps Arena på söndag. När SR Jönköping talade med försäljningsansvariga på Ticnet på torsdagskvällen hade bara lite drygt 1 000 biljetter sålts.

- Vi har tappat jättemycket tid och har väldigt lite sponsorintäkter på arrangemanget. Få biljetter är sålda när vi trodde allt var klart. Arbete vi kunde ha gjort under två månader måste vi göra under fyra dagar nu säger ordförande Magnus Wetterö.

Det var den nu polisanmälde kassören som, via sitt bolag, ansvarade för arrangemanget kring matchen. Men det uppdraget har han, liksom sina uppdrag som kassör i föreningen, misskött och på grund därav riskerar alltså JIK att drabbas av ännu en smäll.

Magnus Wetterö hoppas dock att det som hänt kan fungera som en påminnelse för alla och han hoppas trots allt på en god uppslutning till lagets matcher på fredag, mot Råsunda i Idrottshuset, och söndag mot AIK i Kinnarps Arena.

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".