Hallby vann i allsvenskan

Det blev en klar seger för Hallbys herrar i mötet mot Tumba i kväll. Segersiffrona skrevs till 26-18 till slut efter 9-8 i paus.

Första halvlek bjöd på minst sagt en medijoker tillställning där det var mycket felpass och tekniska fel från båda håll. Endast de bägge målvaktena höll någolunda klass. I andra halvlek som var betydligt bättre från hemmalagets sida, kunde man rycka åt sig en tre målsledning efter dryga 8 minuters spel. Och den ledningen slog man vakt om matchen ut. Anders Lithstrand tillhörde de bättre hemmaspelarna med sina 5 mål.

- Segern var tvungen och väldigt skön, det var en första halvlek som var väldigt jämn och mindre bra från vår sida. I andra halvlek kom vi upp på ett helt annat sätt och det gav oss ganska enklet segern tiill slut, sa Anders Lithstrand.

Bäst i Hallby denna kväll var målvakten Adam Nouno som svarade för 23 räddningar i matchen. Bäste målskytt och pris som bäste hemmaspelare blev åttamålsskytten Anders Hedman.

Publik 519

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".