J-Södras måltorka över - kryssade mot Assyriska

Jönköpings Södra tappade snöpligt poäng i slutet av matchen mot Assyriska. På stopptid kvitterade bortalaget till 2-2, i en match som till stora delar dominerades av J-Södra.

- Jag tycker vi gjorde en kanonmatch. Vi var förtjänta av tre poäng och det känns försmädligt att tappa poäng på det sättet, sade Olle Nordin.

Jönköpings Södra rivstartade matchen, redan efter två minuter hade Patrik Elmander ett gyllene läge att ge hemmalaget ledningen men hans avslut strök strax utanför stolpen.

Assyriska arbetade sig dock in i matchen och deras ledningsmål efter sexton minuter hade de jobbat sig till och det var tufft för J-Södra som var hårt uppvaktade av ettriga Assyriskaspelare.

Efter Erik Backlunds kvitteringsmål i mitten av halvleken kom dock J-Södra ordentligt igång och hade flera riktigt bra lägen för att ta ledningen, men Erland Hellström i bortamålet lyckades freda sig. Skottstatistiken slutar dock hela 7-1 till Jönköpings Södra.

- Vi var aggressiva och gav ingen tid för Assyriska, sade Nordin.

Även i den andra halvleken fortsatte Jönköpings Södra att vara det bättre laget, även om spelkvaliteten sjönk markant totalt sett.

När inhopparen Michel Kamhie gav hemmalaget ledningen var det få som tyckte det var orättvist. Det var J-Södra som skapade målchanserna, Assyriska åstadkom ingenting offensivt.

Tungt blev det för J-Södra när Assyriska, på stopptid, kvitterade. Det var snudd på den enda möjligheten som gästerna skapade i andra halvleken. Det räckte för en poäng mot Jönköpings Södra.

- Jag väljer att fokusera på det positiva. Idag var det bra både offensivt och defensivt och i långa loppet är det viktigt att vi kan visa att vi kan prestera också, avslutade Nordin.

Jönköpings Södra - Assyriska FF 2-2 (1-1)
0-1 16 Robert Baydar
1-1 25 Erik Backlund
2-1 86 Michel Kamhie
2-2 90 Göran Marklund
Publik: 3 492

Varningar:
41 Pierre Bengtsson, Assyriska
59 Nadir Benchenaa, Assyriska

J-Södras startelva:
I Vazgec
E Backlund
E Skördåker
D Karlsson
A Nilsson
H Cetinkaya
A Ibrahim
M Kjellsson
A Nicklasson
J Fäger
P Elmander

Byten J-Södra:
77 In Kamhie
77 Ut Cetinkaya
93 In Svedberg
93 Ut Elmander

Byten Assyriska:
64 In Durmaz
64 Ut Benchenaa
68 In Marklund
68 Ut Baydar
84 In Awrohum
84 Ut Sundin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".