J-Södra nöjda med en poäng i nykomlingsmötet

Nykomlingsmötet mellan J-Södra och Umeå blev ingen rolig tillställning. Felpassen var många och 0-0 kunde hemmalaget J-Södra vara mest nöjda med.

- Med ödmjukhet i kroppen ska vi vara tacksamma för en poäng. Umeå var bra idag, medan vi inte följde våra riktlinjer. Den gemensamma aggressiviteten fanns inte och vi jobbade för mycket en och en, sade Olle Nordin.

I tryckande värme såg många spelare tidigt trötta ut. Inte bara fysiskt, för tanken i spelet saknades också många gånger. Det blev många långbollar utan adress och många löpningar i onödan.

Umeå hade matchens bästa målchanser. I första halvlek hade Daniel Fajers en dubbelchans som målvakten Ivo Vazgec mirakulöst räddade.

- Vi kan tacka Ivo för poängen idag, tyckte Nordin.

I andra halvlek hade han hjälp av sina stolpar också. Ett skott utifrån från Johan Nylund tog i Vazgecs högra stolpe, rullade längs mållinjen och träffade också den vänstra stolpen innan Vazgec kunde plocka upp bollen.

För J-Södras del handlade det mest om ströchanser och då mest efter individuella prestationer.

- Vi har spelat fyra matcher på tolv dagar och en så sent som i torsdags borta mot Väsby. Vi är inte riktigt redo för så tätt matchande, så det är inte konstigt att vi dippar lite spelmässigt, sade Nordin.

J-Södra-Umeå 0-0 (0-0)
Publik: 1.901

Startelvan:
I Vazgec
C Bandas
E Skördåker
D Karlsson
E Backlund
A Nilsson
H Cetinkaya
A Ibrahim
A Nicklasson
M Kamhie
P Elmander

Byten:
(70 )Ut Carlos Banda, in Jonas Edenholm  
(70) Ut Andreas Nicklasson, in Johan Fäger
(90) Ut Andreas Nilsson, in Johan Svedberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".