J-Södra klarade poäng mot Norrköping

Det svänger rejält om J-Södra. Med tretton insläppta mål på dom tre senaste matcherna fanns anledning till oro. Men ett aggressivt J-Södra visade att man i sina bästa stunder kan rubba vilket lag som helst och 1-1 speglade matchen ganska bra.

- Jag tycker inte det var snöpligt att tappa poäng igen på slutet. Jag ser till vår prestation som var mycket bra. Vi reser oss igen och det sörjer för att det kommer att gå bra för oss i framtiden, tyckte J-Södras tränare Olle Nordin.

Naturligtvis var tabellfyran Norrköping favorit till att vinna över tabelltolvan J-Södra, men som så ofta visade J-Södra att man kan spela riktigt bra även mot dom bättre lagen.

- Vi kom hit för att vinna och 1-1 är en skuffelse, men J-Södra var oerhört aggressiva, tyckte Mats Jingblad i Norrköping.

J-Södra pressade Norrköpings bollhållare stenhårt och det gjorde att bortalaget inte fick igång något spel.

Matchen var jämn, med ett litet övertag för J-Södra i 75 minuter av matchen. Patrik Elmander vände elegant bort sin försvarare i straffområdet och satte distinkt 1-0 i krysset efter 50 minuters spel och länge talade allt för en hemmaseger.

Med tjugo minuter kvar övergav Norrköping sin taktik, gick över till 4-4-2 och alla uppspel gick via toppforwarden Stefan Thordarsson. Det blev lyckat.

- Vi sjönk tillbaka lite och tappade lite av vår aggressivitet, men samtidigt ökade Norrköping farten, tyckte Nordin.

Efter 75 minuter var det 1-1 genom islännningen Gunnlaugsson och sista kvarten var Norrköping riktigt tunga, men fler mål blev det inte.

Nykomlingen J-Södra har en låg lägstanivå som gör att man ibland går på rejäla smällar, men när J-Södra spelar aggressivt och med ett bra passningstempo går inget lag säkert.

J-Södra-IFK Norrköping 1-1 (0-0)
1-0 (50) Patrik Elmander
1-1 (75) Gardar Gunnlaugsson
Publik: 3.325

J-Södras startelva:
Ivo Vazgec                                                  

Alexandros Pappas                                       
Erik Skördåker                     
Daniel Karlsson
Erik Backlund (85)

Hasan Cetinkaya (82)
Aram Ibrahim
Magnus Kjellson
Andreas Nicklasson

Michel Kamhie
Patrik Elmander (90)

Avbytare: Johan Fäger (83), Johan Andersson (85), Fredrik Korutschka (90).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".