NHL-center till HV71

Den tjeckiske landslagscentern och NHL-meriterade Jan Hrdina förstärker HV71. Han kommer på ett så kallat artistkontrakt och ansluter till truppen den 21 oktober.

– Eftersom det kommer bli en lång säsong med många matcher ställs det höga krav på en allt bredare trupp. Vi har varit på jakt efter ytterligare en spelare och nu har vi hittat det vi sökt. Det ska bli spännande att få in en så erfaren spelare som Jan Hrdina till laget, säger HV71:s sportchef Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Hrdina lämnade Tjeckien i unga år. Som 18-åring sökte han sig till Kanada och efter ett par år i WHL, AHL och IHL debuterade han i NHL för Pittsburgh 1998/99. Som rookie gjorde han 42 poäng (13+29) och dessutom ytterligare 5 poäng (4+1) på 13 slutspelsmatcher.

Det blev fem säsonger i Pittsburgh innan han tradades till Phoenix i mars 2003. Där blev han bara kvar ett år. 26 poäng (11+15) på 55 matcher blev facit och sen var det dags för en ny trade och ny klubb blev New Jersey. 13 matcher i slutet av säsongen blev det innan NHL-lockouten slog till.

Lockoutsäsongen gjorde Hrdina 23 matcher för Kladno i den tjeciska ligan. Förra sommaren skrev han på för Columbus som unrestricted free agent. Förra säsongen gjorde han 33 poäng (10+23) för Columbus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".