Bra säsongsstart för Jönköpings IK

Säsongen har startat bra för JIK i innebandys elitserie. I fredags blev det seger efter förlängning borta mot Helsingborg och på söndagen programenlig seger mot Älvstranden med 8-3.

- En bra start. Vi har ju varit nederlagstippade till skillnad mot tidigare år. Vi har mer att ge, men fem av sex poäng är bra, sade tränaren Mikael Hill.

Att vinna på beställning mot lag som man alltid ska slå, som Älvstranden, är inte alltid lätt, men JIK hade inga problem att ta tre poäng.

Laget gick tidigt i första perioden upp till 2-0 och med ett mördande effektivt powerplay i andra perioden gick JIK fram till 5-0.

- Hundraprocentig utdelning, inte mycket att klaga på. Tre powerplay och tre mål och sen blev det ju att spela på resultatet, sade Hill.

Förstakedjan med nyförvärven Patrik Nilsson och Karl-Johan Nilsson, tillsammans med Daniel Calebsson, gjorde målen. Trion gjorde dessutom ett mål i boxplay.

Andrafemman gjorde också fyra mål, alla i spel 5 mot 5. Henrik Stjernberg blev tremålsskytt.

- Vi har skämtsamt kallat honom för försäsongskung. Han öser in mål på försäsongen, men sen har det knutit sig i serien. Nu har han gjort fyra mål på två matcher redan, sade Hill.

JIK-Älvstranden 8-3 (2-0, 4-1, 2-2)
JIK: Henrik Stjernberg 3, Karl-Johan Nilsson 2, Daniel Calebsson,  Andreas Berglund, Jakob Olofsson-Adelin.
Älvstranden: Richard Stenbäcken, Pekka Javala och Fredrik Nyth.

Så här spelade JIK:

Målvakt: Jussi Heikkinen (Anton Lindkvist)

Förstafemman: Jakob Olofsson-Adelin - Henrik Olofsson, Patrik Nilsson - Karl-Johan Nilsson - Daniel Calebsson.

Andrafemman: Mikael Eriksson - Kristoffer Asp, Henrik Stjernberg - Andreas Berglund - David Gillek.

Övriga: Thobias Swerin-Hjorth,  Tomas Andersson och Jesper Hultqvist spelade bara enstaka byten.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista