Gomorron Dalarnas LILLA Melodikryss...

Här är frågorna som Yvonne klarade av och därför vann fyra biljetter till Anders Eldeman och Melodikrysset den 3 mars:

Fråga 1:
Vi ska nu höra en låt som här framförs av gruppen Fame som består av Jessica Andersson och Magnus Bäcklund. Men låten skrevs och framfördes redan 1981 av denna artist som gick ur tiden alldeles för tidigt. Första bokstaven i hans efternamn är vi ute efter!

---------------------------------------------------------------------

Fråga 2:
Uno Svenningsson är aktuell igen sedan han gått vidare till 2:a chansen i årets melodifestival. Tidigare har han gjort låtar som ”Vågorna”, ”Simona” och ”Du är fantastisk”.
1994 spelade han in en låt som också var ledmotiv till en svensk film. I filmen ser vi bland annat nyss avlidna skådespelerskan Johanna Sällström i en av huvudrollerna. Vad heter filmen?
Vi vill ha första bokstaven i första ordet.

---------------------------------------------------------------------

Fråga 3:
Här vill vi ha namnet på en svensk skådespelare och sångare vars hela familj är kända för sina sång- och skådespelarinsatser. Bland annat är hans syster känd för att i melodifestivalen 1985 ge prov på sina sångresurser då hon kom upp på ett fyrstruket ciss. Men det är hennes brors namn vi vill ha, och vi behöver första bokstaven i hans förnamn.

--------------------------------------------------------------------

Fråga 4:
Han är amerikansk skådespelare och känd för att vara en riktig matchoman på vita duken. Men han är inte bara skådis och pappa till en massa döttrar, han är sångare också. Här hör du honom i låten Under the boardwalk. Vad heter han? Vi behöver första bokstaven i hans förnamn.

--------------------------------------------------------------------

Fråga 5:
Många artister tar sig ju ett artistnamn, och det har nästa sångare också gjort. Han heter egentligen Tomas Eriksson men dom flesta till honom som något annat.
Skriv första bokstaven i smeknamnet.

-----------------------------------------------------------------

Fråga 6:
Skådespelerskan Julia Roberts gjorde sig ett stort namn då hon spelade en av huvudrollerna i filmen Pretty Woman. Ledmotivet till filmen ska vi höra strax, men frågan handlar inte om den utom om skådespelaren som gör den manliga huvudrollen i filmen. Vad heter han? Skriv in första bokstaven i hans förnamn.

-----------------------------------------------------------------

Fråga 7:
Nästa fråga gäller namnet på en svensk grupp som består av ett flertal artister som också gjort egna karriärer som soloartister. Bland annat Pugh Rogefelsdt och Mikael Rickfors finns med i gruppen som vi söker. Skriv in namnet på gruppen, viktigast är första bokstaven.

-------------------------------------------------------------

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista