Vi utser Veckans Dalahjälte!

En hjälte är någon som gör något bra och som gör något för andra människor. Och dessa hjältar vill vi uppmärksamma i Gomorron Dalarna.
Här hittar du namn och motiveringar till alla de människor i Dalarna som vi utsett till hjältar.

-----------------------------------------------------------

Fredag 28 september:
Hjälte: Hunden Fabian (a.k.a Fabbelabbe)

Motivering:
”Trots att husse och matte till en början ignorerade Fabians skall så fortsatte han enträget att pocka på uppmärksamheten. Till slut upptäckte matte Lilian att Fabian sett grannens katt inlåst i ett skjul. Katten, som varit försvunnen i över en vecka,  räddades och Fabian tog hem hjältepriset.”
-----------------------------------------------------------Fredag 24 augusti:
Hjälte: Bertil Pålsson, Svante Månsson och Jan Olsson på Räddningstjänsten i Idre.

Motivering:
”Dom räddar inte bara människor i eldhärjade hus eller katter som klättrat upp i träd. Räddningstjänsten i Idre står även till tjänst när skogarnas konung har trillat ner i ett hål i skogen. Med kraft och vilja visar trion Bertil Pålsson, Svante Månsson och Jan Olsson att man kan vara medmänniska även till en älg.”
----------------------------------------------------------------------

Fredag 18 maj:
Hjälte: Barnmorskan Ingalill Hurtig i Falun.

Motivering:
”För sitt arbete med att minska de långa köerna och förkorta väntetiden för abort inom Dalarnas sjukvård. Bland annat har Ingalill Hurtig tillsammans med resten av Dalarnas sjuksköterskefack, SHSTF, besökt riksdagen och dalariksdagsmannen och centerpartisten Kenneth Johansson, för att diskutera just denna fråga.”

----------------------------------------------------------------------Fredag 25 maj:
Hjälte: Alla de 25 brandmän som tjänstgjorde vid branden på Herrhagsvägen i Falun natten till måndag 21 maj.

Motivering:
”För heroiska insatser vid branden på Herrhagsvägen i Falun, natten till måndag den 21 maj 2007. I denna situation där både fysisk och mental styrka är av stor vikt, så också egen initiativtförmåga men framförallt samarbete, har de räddat många människors liv.”

----------------------------------------------------------------------