1 av 12
Therese Björnbom
2 av 12
Björn Wallgren
3 av 12
Janne Högsved
4 av 12
Ann Dalfors
5 av 12
Ingela Spånberg
6 av 12
Susanne Nykvist
7 av 12
Helena Karlsson
8 av 12
Lars Larsson
9 av 12
Susanne Hägglund med Tova
10 av 12
Alf Nilsson
11 av 12
Lena Lövenvik
12 av 12
Werf Anna-Karin Backlund

I huvudet på...

Hur tänker en polis när han tar fast en tjuv? Vad funderar en taxichafför på när kunden aldrig kommer? Är en värdetransportör rädd för att bli rånad?

I vår programpunkt; I huvudet på...så är vi nyfikna på olika yrken. Vi ställer oss helt enkelt frågan: Vad gör folk hela dagarna egentligen?

En shaman

När vi på Gomorron Dalarna satt och funderade på vad en shaman egentligen såg vi framför oss en person med fjädrar i håret som står på ett fält, trummar, sjunger och utför olika ritualer... Hur väl den här bilden stämde fick vi svar på när Werf Anna-Karin Backlund besökte studion.

Vi tog också reda på vad det är för skillnad mellan en shaman och ett medium, om hon själv varit skeptisk till det hon håller på med och så testade vi lite trumtrans...

En inredningsdesigner

Lagom till den 1 december gick vi in i huvudet på en inredningsdeisgner för att få lite koll på det här med julpynt.
Lena Lövenvik fick bla titta på vår studiogran och fundera kring när det är läge att ta fram tomtarna, vilket det fulaste julpyntet är och hur kul är det med en massa julpynt i trädgården?

En bovärd/fastighetsskötare

Telefonprat, snöskottning, laga en läckande kran, hjälpa till med den trasiga ringklockan...
Arbetsuppgifterna för en bovärd kan vara oändliga. Alf Nilsson berättade om hur dagarna kan se ut på hans jobb. Alla jobb går dock inte att lösa...lyssna på vad Alf INTE kunde hjälpa en gammal dam med.

En dagmamma

”Vi är nog ett utdöende släkte”, så sa Susanne Hägglund när vi hälsade på henne i Mora. Som dagmamma kastas du mellan dofterna av mysiga barn och bajs, det är ett annorlunda arbete hemma men också ett toppenjobb enligt Susanne. Hör varför:

En optiker

Kan en optiker läsa nedersta raden på ljustavlan med bokstäver? Optikern Lars Larsson från Avesta gav oss svaret. Han berättade också vilket synfel som är hans favorit fel och vilken mening som oftast sägs i optikerbutiken.

En skomakare

I en verkstad i Rättvik hittar du Helena Karlsson som arbetar som skomakare. 
Mats Ingels tog sig bland annat en titt på hennes skomakartummar, hörde sig för om hur en dålig dag ser ut och undrade vad som egentligen krävs för att bli en bra skomakare...

En försäljare på Systembolaget

Att prova vin varannan fredagmorgon, bestämma dryck till kunders menyer och städa upp trasiga flaskor från butiksgolvet är lite av det som ingår i vardagen för en försäljare på Systembolaget.

Susanne Nykvist har arbetat som försäljare i 23 år, hör henne berätta mer om sitt arbete:  

En lastbilschafför

Ingela Spånberg har ätit många kvällsmål på bensinmackar och vägkrogar. Hon är nämligen lastbilschafför. Ett jobb som hon gillar men som tar på kroppen mer än man kanske tror.
Hon hoppas dock att hennes barn väljer en annan yrkesväg än hon själv. Varför? Lyssna här...

En kantor

Är det roligast att spela på ett bröllop eller en begravning? Vad gör en kantor när det inte är gudstjänst och hur är det att spela samma psalmer om och om igen?
Kantorn Anna Dalfors kom till Gomorron Dalarna för att ge svaren!

En bilförsäljare

Först av allt: går det att lita på en bilförsäljare?
Janne Högsved fick svara på den frågan och vi fick också reda på vad bilförsäljare hittar på under lugna dagar och att yrket nog mer handlar om människor än om bilar...

En biografägare

Som biografägare, talar du om för de betalande att du tycker filmen är kass? Vilken är egentligen den bästa filmen och vad är det konstigaste som hänt på dalabiograferna?
Följ med in i huvudet på biografägaren och maskinisten Björn Wallgren!

En lärare

Hur är det att vara lärare och för sjuttioelfte gången berätta om Pythagoras sats? Vad är den största missuppfattningen om lärare och varför bli lärare överhuvudtaget?
Svaren får du av Therese Björnbom som arbetat som lärare i sju år i Säter:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista