Frukostgästen

I och med att Gomorron Dalarna hörs i radion hela morgonen så har vi ofta svårt att hinna med att äta frukost. Så varje vecka kommer en intressant person och bjuder på frukost. Mellan yoghurtätande, kaffedrickning och smörgåstuggande så är vi givetvis nyfikna på personen som hälsar på.

Ulrika Sieder

I helgen cyklade hon Tjejvätterns tio mil. Dagen innan det tog hennes dotter studenten. På söndagen jobbade Ulrika Sieder med Falu vårdcentral. Utöver det är hon föreståndare för ett behandlingshem för tjejer och en gång i veckan åker hon till Örebro för att lära ut KBT.

Ändå var det en pigg frukostgäst som hälsade på i studion och som bjöd på tysk skinka. För Ulrika är nämligen halvtysk. Hennes pappa flydde från DDR och hennes halvtyska bakgrund har påverkat den hon är idag.  

Tina Hallqvist

Nåstjejen Tina Hallqvist har varit på läger hos TV-viktcoachen Anna Skipper så frukosten bestod av nyttiga yoghurtar, nyttiga mackor och nyttig juice. Samtalet handlade om tjejer med problem, skolfrågor och Tinas försök att dra sig ur lägret med Anna Skipper.

Malin Jonsson

Malin Jonsson och Anna tycker båda om ljummen mat så Malins frukost bestående av ljummen havregrynsgröt och fruktdrink passade dem båda perfekt.

I höst släpper Malin en ny skiva varav hälften av låtarna har hon producerat i sovrummet. Hon lägger ner 100 procent av sin tid på musiken. Jobbet som kurator på gymnasiet i Vansbro tar också en del av hennes tid men ändå hinner hon med annat som till exempel att cykla. 

Towe Kjällberg

En våldsam krasch i störtloppsbacken satte stopp för den aktiva karriären men inledde också Towe Kjällbergs yrkeskarriär som sjukgymnast. Nu är arbetar hon åt skid- och skicrosslandslaget och dessutom har hon just startat upp ett gym.

Towe hann ändå förbi på en frukost och bjöd på vackra smoothies och utsökta mackor.

Tobias Olofsson

För ungefär 20 år sedan kunde vi se honom på bio då han spelade Kurt Olssons kompis Arne som liten. Idag sysslar han fortfarande med film fast bakom kameran.

Tobias Olofsson håller på med en dokumentär om ett fotbollslag i Stockholms förorten Husby. En stor händelse under filmandet var att en av spelarna, Romario, mördades. Laget hade som mål att nå Allsvenskan men laget finns inte kvar idag. En rysk affärsman köpte det och sparkade spelarna.

Förhoppningen är att dokumentären visas i tv nästa år.

Britta Wåhlstedt

Cirkusartist! Det är det inta alla som är men Britta Wåhlstedt är utbildad i yrket. Dessutom annordnar hon cirkusskolor, reser mycket och är en av initiativtagarna till DaFlo Bravefest.

Ämnena var skiftande och frukosten fantastisk när Britta Wåhlstedt var frukostgäst.  

Kjell Winlöf

Finfrämmande! Kjell Winlöf som är reseledare och har hand om dom Rosa Bussarna hälsade på. Kjell har varit i alla världsdelar med gruppresorna men frukosten hade en mer lokal prägel än internationell.

Resminnen, anekdoter och prat om Kjells tankar när hans son blev sjuk i leukemi blandades med gustafskorv, frallor och löskokta ägg.

Fumiko Okino

Att se yngre ut än vad man egentligen är, första mötet med Dalarna och hennes hemliga fotoboksprojekt. Samtalsämnena var många och skiftande när Fumiko Okino som kommer från Japan men numera bor i Leksand hälsade på.

Hon bjöd på japanska specialiteter som Inari-zushi (friterade bollar med ris i) , tamago yaki (japanska omelett) och pressgurka (japan style)!

Kristina Kuismin

LCHF. Nej det är ingen förkortning för ett engelskt fotbollslag. Däremot en kosthållningsmetod som frukostgästen Kristina Kuismin hoppat på. Frukosten serverades i den andan med mycket fett och lite kolhydrater och så pratade vi om hur man blir Riksspelman och om hennes jobb som socionom, dessutom fick vi lite skön musik serverad.

Gunnar Brandin

Violinbyggare är det inte alla som är. Gunnar Brandin från Boda kyrkby är det dock och han hälsade på oss och berättade vad det var som fick honom att börja intressera sig för att bygga filoer.

Utvandring, folkmusik och vad han skulle göra om han vann 1 miljon var andra ämnen vi pratade om.

Jonny Soling

Det var inte bara frukost som vår frukostgäst Jonny Soling bjöd på. Fiolspel stod också på menyn.

Jonny jobbar främst som lärare i fiol vid Malungs Folkhögskola och det har han gjort i 62 terminer. Utöver det är han frilansmusiker, snickare, berättare och funderare. 

Han bjöd på julstämning, så här i slutet av mars, när frukostbordet dukades upp med grovt bröd med skinka och senap på.

Ingrid Eriksson

"Plötsligt hade jag en machete vid min hals". Ingrid Eriksson från Skattungbyn råkade ut för ett väpnat rån när hon var ute och turistade. Det var en av dom saker hon delade med sig av när hon besökte oss.

Det blev också en held del prat om körsång. Ingrid är, milt uttryckt, en passionerad körledare där en av meriterna är vinst i TV-programmet Körslaget.

Karin Karlsson

En Flô-målets beskyddare, en supporter av Stefan Holm och en medlem i "Klosspussen-vänner", allt och lite till hör samman med Karin Karlsson från Dala-Floda. Karin hälsade på och bjöd på ostmackor och te, berättade om varför det är viktigt att bibehålla våra dialekter och så läste hon upp en dikt som hennes mor skrivit på Flô-mål.

Jennifer Ferguson

En ny smakupplevelse var Lars och Anna med om när frukostgästen Jennifer bjöd på mackor med lingonsylt och tzatsiki. Kombinationen var riktigt god! Jennifer hade också med sig roobios te från sitt hemland Sydafrika.

Idag bor hon i Dala-Floda och är sångerska. När hon bodde i Sydafrika på 80-talet under apartheid-tiden censurerades hennes musik och fick inte spelas på radiostationerna.
– De tog LP-skivan och rispade den så att det inte gick att spela den, säger Jennifer.

Jugas Robert Persson

Vi glömde att ringa och väcka Robert på morgonen, trots det vaknade han och kom på besök. Med sig hade han frukost bestående av grova mackor, brieost och gustafskorv.

Robert har fullt upp med att måla dekoren till "Den goda människan i Sezuan" som har premiär på teatern i Falun i mars.

På den lilla fritid han har spelar han gärna gitarr. Bland annat har han varit med och spelat tillsammans med förra veckans frukostgäst Josef Mauritzson.

Josef Mauritzson

Enligt Josef lät det inte så jättebra när han började göra musik för 15 år sedan och han provade att rappa på knacklig engelska. Han lämnade de engelska texterna efter ett tag och på hans senaste skiva "Känn Lugnet " är alla låtar på svenska.

Musiken tar mycket av hans fritid då han jobbar heltid som elevassistent i Säter. Ett jobb som han tycker mycket om och som också inspirerar honom musikaliskt. Titeln på senaste skivan kommer till exempel från jobbet.

Agne Edlund

"Jag är helt ointressant" var det Agne Edlund sade när han fick reda på att han fått stafettpinnen från förra veckans frukostgäst Annelie Larsson. Men så visade det sig inte vara.

Agne är bland annat ledare för en skrivarcirkel och satte Lars och Anna i arbete direkt. Varsin dikt på rim blev det med kravet att orden båt, julstjärna och fotboll skulle finnas med i dikten.

Förutom skrivarcirkeln tar Masarnas Arena en del av Agnes tid. Där "skvätter jag vatten" berättar han. Vattnet ska bli till is och sedan i mars kommer tävlingar i isracing att hållas där. 

Annelie Larsson

Danstokiga Annelie Larsson från Avesta hade med sig en monstruös smörgåstårta till frukost som vi smaskade på samtidigt som vi pratade dans, Ring så spelar vi och Annelies handikapp.

För trots att Anneli är blind och hon inte ser någonting så har hon startat en restaurang som hon driver tillsammans med sin sambo, hon väver och hon älskar att svänga sina lurviga i en foxtrot med gnuss. 

Lars fick en danslektion i den närgångna "gnussen".

Anders Lindsten

För två år sedan sade Anders Lindsten upp sig från sin fasta tjänst som sjuksköterska på lasarettet i Falun och började köra buss. Nu arbetar han både som bussförare och som sjuksköterska och tycker att det är skönt med lite variation i tillvaron.

Utöver jobbet är Anders motorintresserad, vilket märks om man frågar honom vad han skulle göra om han vann en miljon då svaret är att han skulle köpa en Mercedes clk amg.

Ser du en blåvit prick på himlen så kan det vara Anders Lindsten som är ute och flyger. Ett av hans fritidsintressen är nämligen att flyga skärmflyg, trots att han var nära döden en gång när han skärmflög i Kittelfjäll.  

Luz Parling

Colombianskfödda Luz Parling hälsade på och delade med sig av den colombianska majsrätten Arepas, sina erfarenheter av att komma in i det svenska samhället och om hur hon i allsindar får ihop sina jobb/intressen som friskvårdsterapeut, sjuksköterska och naturkosmetiskhudvårdsterapeut. Dessutom fick vi höra skön musik från Anderna.

Recept Arepas - ett colombianskt bröd

Häll vatten i en bunke och tillsätt lite salt. Häll försiktigt i majsmjölet; P.A.N som finns i specialaffärer med utländsk mat. Blanda till en smidig deg.

Kan stå i kylskåpet i en påse för att lagas till vid ett senare tillfälle.

Forma till runda bollar och platta till. Stek i stekpanna med lite olja eller grilla dem tills ytan blir knaprig och lätt gyllenbrun.

Ät dem med t ex äggröra, köttröra eller kycklingröra.

Charlotta Svedberg-Pantzar

Pavarotti, silversmide och Kriminellas revanch i samhället. När Charlotta Svedberg-Pantzar hälsade på så handlade det om allt möjligt. Charlotta är nämligen silverdesigner till yrket, hon är ordförande i KRIS Siljan och så älskar hon Pavarotti.

Malin Jones

Malin kom lite smått stressad till studion och uttryckte det som: "När man är stressad är det skönt att man kan få frukosten genom bilfönstret". Ur en brun påse från en hamburgekedja plockade hon fram kaffe latte och dubbelmacka.

När Malin sen kommit till ro på stolen fick vi veta hur det är att jobba som fotograf, vilka privata projekt hon har (fotobok och träning inför en svensk klassiker), hur det är att kombinera eget företag med att vara småbarnsförälder och så fick hon ge lite fototips också.

Ia Lundqvist

Ia och hennes sambo anmälde deras torp till tv-programmet Sommartorpet och det valdes ut. Det var intensiva veckor under inspelningen och de var riktigt trötta efteråt. Men upprustningen av torpet i Björnhyttan utanför Ludvika ledde till att de flyttade från Stockholm till Dalarna och startade en reklambyrå ihop.

Frukostkorgen visade på ett av Ias intressen och det är att baka. Med sig hade hon saffransbullar med mandelmassa och vitchoklad. I söta påsar låg det chokladtryfflar som smakade jättegott! Recepten på dem hittar du lite längre ner på sidan.

Ia Lundqvists chockladtryfflar

Basrecept

300 g mörk choklad

1 dl grädde

50 g smör

Koka upp grädde, lägg i smör och låt smälta. Tag av från plattan och häll i chokladen. Rör ut tills du fått en härlig chokladsmet. Tillsätt dina favoritsmaker. Låt stelna och rulla i kakao, kokos, florsocker och hackade nötter.

Kanel & chili

1 tsk chilipeppar/cayennepeppar

1 tsk kanel

Rulla i en blandning av paprikapulver och socker.

Baileys & Kahlua

3 msk Baileys

3 msk Kahlua

2 msk starkt kaffe

Rulla i kokos.

Polkatryfflar

1 del hårda polkagriskar

Krossa och häll i smeten. Rulla i en blandning av krossad polka och florsocker.

Pernilla Johansson

Frukost är inte riktigt Pernillas grej men hon ville ändå ta med sig något till radion. En härlig doft blev det i studion när Pernilla plockade fram ett pepparkakshus. Varje år samlas hennes familj nämligen och bakar pepparkakshus, i år blev det ett radiohus med en godisgömma i skorstenen.  

Pernilla jobbar med ett nationellt tjejjour-projekt och är också engagerad ideellt i Ludvika/Smedjebackens tjejjour. Dessutom arbetar hon med en nystartad tjejjour som är webbaserad och som riktar sig till alla tjejer i Dalarna.

Åsa Draiby

Barfota, utan strumpor och skor vandrade hon in i studion med en fullproppad frukostkorg. Åsa Draiby älskar att gå barfota och hon har en idé om att Smedjebackens kommun borde anställa en operasångerska som skulle kunna sjunga ut över orten varje morgon från kommunhuset.

Nyvärpta ägg, surdegsbröd och kaffe blandades med prat om hennes jobb som kurator, hennes idé om operasången och om hennes facination för att gå barfota.

Fredrik Gleisner

Långt svart hår, ringar i både näsa och öron, nitar på både bälte och byxor och längst ner på fötterna ett par röda TRÄSKOR!

Han blandar stilarna och även sina arbetsuppgifter. Fredrik Gleisner jobbar nämligen som artistbokare, arrangör och skivbolagsdirektör med utgångspunkt i Getbro utanför Smedjebacken.

Frukostsamtalet handlade om David Bowie, jobbsamtal och en uppstoppad berguv.

Lisa Svensson och Emelie Pierrou

-Vi ville skriva en hyllnig till Dalarna, säger Emelie Pierrou och Lisa Svensson.

Tjejerna är 23 och 24 år och tyckte en kväll att det vore kul att undersöka vilket utbud det finns för unga i Dalarna samtidigt som de ville ta reda på ungdomars syn på saken. Sagt och gjort; projektet heter Ung och Stolt och kommer resultera i en bok till våren.

Frukostsnacket kretsade mycket kring boken men också om att kompisarnas relation började med ett bråk.

Magnus Holmberg

Ny på jobbet och nygammal i länet är Magnus Holmberg. För två veckor sedan började han att arbeta som ungdomskonsulent i Leksand. Och för ett och ett halvt år sedan flyttade han tillbaka till sin hembygd efter att ha bott knappt tio år på olika orter utanför länet. Magnus är livsmedelsingenjör och har arbetat med lokalproducerad mat. Det lade vi märke till när han dukade upp ett bord med frukost från Leksand, Rättvik och Säter.

Johanna Bond

Johanna Bond brinner för ungdomarna i Rättvik. Hon jobbar som ungdomskonsulent i Rättvik och trors sin ringa ålder på 24 år så är hon också föreståndare för ungdomens hus, ordförande i leader DalÄlvarna, kassör i Plural, ett nationellt nätverk för unga scenkonstarrangörer och så är hon även kassör i Kulturpalatset Persborg, en ungdomskulturförening i Rättvik, som bedriver kursverksamhet för barn och unga i dans. Johanna är helt enkelt superengagerad!

Kristina Gatu

-En man undrade om jag kunde ta hans barn och ta det med mig till Sverige, berättade Kristina Gatu när hon beskrev vad hon varit med om på sina resor till Kenya. Kristina som jobbar på Rättviksskolan är engagerad i ett barnhemsprojekt i Kenya och hon har besökt landet tre gånger. Senaste resan kom hon hemifrån i fredags och med sig från resan hade hon fler erfarenheter och ett gott Kenyanskt te.

Michael Rocking

201 cm Michael Rocking från Rättvik jobbar som rektor för Swedish college of travel and tourism i Orsa. Han pratade om turism och resande, om att han gillar att "bumma" och sin totala avsaknad av musikalitet. En smarrig Soyaböns-smoothie serverade han också.

Lotta Stålklint

Hemma hos Lotta Stålklint finns alltid en surdeg som hon kan baka bröd på och det smakade riktigt gott med hembakat, tyckte Anna och Lars. Lotta är kreativ på flera sätt. Hon tycker mycket om att sticka och gör också andra hantverk. Vistas i naturen gör hon med. Hon minns när hon på en skogspromenad såg en gök.

Ann-Marie Svensson

Hon jobbar på bank och blir upphetsad av statistik från SCB. Vi fick grötfrukost som avslutades med fika. En tradition som Ann-Marie har med sig från sina föräldrar då de slår ihop förmiddagsfikan med frukosten för att spara tid. När en pojkvän till Ann-Marie dog för 25 år sedan fick det henne att tänka om och hon slutade att bry sig om vad andra tycker om henne.

Helge Sonntag

Letar man efter Helge så ska man leta utomhus. Han är nästan alltid ute i naturen båda på jobbet och på fritiden. Han arbetar på Naturskolan i Falun och på fritiden plockar han gärna svamp eller är ute och kör sin häst Doris. Helge tycker mycket om höns och han tror att det beror på att hönsen var barnvakt för honom när han var liten och föräldrarna inte var hemma.

Maja Gilbert

Hon bor i Dalarnas enda passiv-hus, ett hus som inte behöver någon värme utan som gör sin egen värme. Maja Gilbert är också chef för Habiliteringen i Dalarna och en hängiven cykelentusiast. Hon berättade också om hur det var att komma till Estland och hjälpa till med habiliteringen på ett vårdhem där.

Hållbus Totte Mattsson

Musik, ljud och svamp är tre av Tottes stora intressen. Han arbetar som universitetsadjunkt och konstnärlig lektor i ljudproduktion vid Högskolan Dalarna. Och utöver det är han också musiker. Han spelar i flera olika band och två av dem är Hedningarna och Boot. Totte behärskar det ovanliga instrumentet vevlira. Med det kan han göra de flesta ljud samtidigt som det är ett opålitligt instrument som låter lite som det känner för.

Jennie Tiderman

Frukt i både fast och flytande form blev vi bjudna på när Jennie Tiderman kom på besök. Hon är konstmusikrecensent i Dalarnas Tidningar, sångare i rockband men sjunger även opera och arbetar som sångpedagog på Hagagymnasiet i Borlänge. Och utöver det är hon mitt uppe i att läsa en master i musik vid Örebro Universitet. Jennie berättar om när hon var 12 år och operan fångade henne.

Joakim Hultman

Läsk och en chokladkaka! Tatueraren Joakim Hultmans frukost är nog ingenting kostexperten Anna Skipper skulle rekomendera, men gott var det. Vi pratade om Joakims jobb som tatuerare, när han åkte fast för narkotikainnehav på Island och om hur det känns när man får en tatuering inbankad i sidan på kroppen i Borneo.

Ann-Charlotte Stüffe

Första gången i Frukostgäst-historien så fick vi skaka oss en proteindrink till frukost. Ann-Charlotte Stüffe har nämligen ytterst svårt att få i sig fast föda på morgonen och då passar en proteindrink bättre.

Ann-Charlotte berättade om sin udda jobbkombination där hon jobbar som frisör ena veckan medan hon är behandlingsassist för tjejer med drogproblem den andra.

Mia Svalänge

Höstens första frukostgäst var kreatören Mia Svalänge från Leksand. Hon inspireras mycket av Dalarna i henns kreationer. Bland annat har hon gjort en Leksandsfilt då hon inspirerats av mönstret i Leksandsdräktens förkläde. Och samma mönster återkommer på brevlådor som hon också tillverkar. Dessutom är hon också inredare.

Hon hade med sig hemmabakade kex till frukost. Yoga kex som hon kallar dem. Och yoga är något som hon gärna gör på fritiden. Med sig i sin rosa termos hade hon varmt grönt te som smakade ingefära och jasmin.

Recept: Mia Svalängs Yoga kex

1-2 dl linfrö

1-2 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl sesamfrön

2-3 dl quinoaflingor

vallmofrön (om man har det hemma)

2 msk olivolja

2 msk paprikapulver

2 msk gurkmeja

salt

Blanda ihop och låt stå och svälla. Kladda ut till en platt kaka på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 min. Ta ut och vänd och sätt in plåten igen i ca 10 min.

Örjan Hamrin

Vårens sista frukostgäst heter Örjan Hamrin och han är första antikvarie på Dalarnas museum, har varit med i 10 000 kronors frågan på Tv, intresserar sig för hur Dalarna blev ett turistlandskap och bjuder på engelsk frukost!

Ja, det blev stekt ägg, vita bönor, bacon och korv på tallriken när Örjan kom på besök. Han avslöjade bland annat vad som blir bra berättelser och vad han har förhållande till historia/nutid.

Margareta Hedblom

Margareta kom med små foliepaket i frukostkorgen... Där i gömde sig frallor och så dukade hon fram muggar och kaffe samtidigt som hon berättade om ett av sina stora intressen: släktforskning.

Margareta tog oss med till bland andra Malungsbon Ryhag Anders Petters dagbok, Usa och till olika livsöden.

Förutom att vara släktforskningsentusiast är hon också föredetta kulturchef, lärare och förtjust i hembygden.

Lasse ”Fabrikör’n” Gudmundsson

Obildad, morgontrött, allätare, tidlös, sifferblind, dyslektiker, barnlös, metrologiskt oberoende, omodern, lyckligt gift, autodidakt stolle, tillika fabrikör. Det är så han presenterar sig själv; Lasse Gudmundsson. En engagerad nostalgiker är epitet som vi också vill skriva in.

Anette Köpman

Hon har varit dansbandssångerska, varit med i Apopocalyps, försäljare av jeans och t-shirts, städare och smörjare på SSAB. Numera arbetar hon som kontorschef på bank, föredrar Pink Floyd framför dansband och är ibland så övertygad om att hon har rätt att det ibland blir väldigt fel. Ett exempel är när familjen reste genom Europa utan pass och blev fast i Danmark...

Anette bjöd bland annat på yoghurt med vanilj och choklad, inte så konstigt när en av hennes passioner är just choklad, juice och nygräddade baguetter med leverpastej eller färskost på.

Marcus Reid

Restaurangägare, halvgrek och Hedemorabo, så skulle du kunna beskriva Marcus Reid. Men han är också mannen som tappar tzatsiki i andras handväskor, mer eller mindre lever på kaffe under förmiddagarna och har kylskåpet där hemma mest som prydnad.

Cecilia Bergqvist

Hon har varit med i såpoperan Vita Lögner, hon har jobbat sommålare, spelat Fru Rumplund i barnprogrammet Föräldrafritt, hon har varit lättklädd i tidningen Café, hon har varit med i musikvideos med bland annat Robyn och hon har agerat så kallad Body-double på Dramaten. Cecilia Bergqvist är en tusenkonstnär! En hejare på bovetegröt är hon också...

Niklas Lång

Samtalsämnena var minst sagt varierade när prästen Niklas Lång kom och bjöd på frukost.

Anledningen till det var bland annat att han är präst, dansentusiast och att många känner igen honom efter förra vårens mediauppbåd då Engla Höglunds försvann i Stjärnsund.

Förutom många olika samtalsämnen bjöd Niklas också på chilimackor, prästost och färskpressad apelsinjuice.

Lena Nyberg

Hårt tunnbröd...där har du ett av Lena Nybergs glädjeämnen i livet. Det finns fler, bland annat kultur, Bruce Springsteen och all form av dans. Dessutom trivs hon med det nya jobbet som chef för Carl Larsson-gården. Frukosten bestod av mycket hembakt...bland annat hårt tunnbröd, förstås och så bjöd Lars upp henne till en foxtrot.

Görgen Tidén

Han beskrivs som gourmetkock och det mesta i livet kretsar kring hans yrke som kock. På sitt jobb lagar han mat, på fritiden lagar han mat eller påtar i trädgården med örter och ätbara blommor så det var kanske inte så konstigt att frukosten med Görgen kretsade mycket kring just mat.

Görgen arbetar som kock i Rättvik och har bland annat tävlat i Årets Kock och bjöd på en riktig kockfrukost: mycket kaffe och en macka.

Alice Lindblad-Martis

Det är inte varje dag du får vin, älg och jordgubbar till frukost. Men så blev det den morgonen Alice Lindblad-Martis var frukostgäst.

Det alkoholfria vinet förklaras av att Alice arbetar som sommelier och är duktig på det här med mat och vin.
Förutom dryckesstips bjöd Alice också på lite matberättelser och en riktigt trevlig frukost.

Rolf Hammar

Förutom fil, banan och juice överraskade den före detta Vasaloppsgeneralen Rolf Hammar Eva och Charlotte med en ny variant på pålägg, ”Maggans special”...
Rolf berättade om tiden som Vasaloppsgeneral och hur han fördriver sin tid idag som pensionär.

Gun-Britt Malmkvist

Trots att Gun-Britt arbetar mycket med pannkakor blev det ingen pannkaksfrukost den här gången. Däremot en riktig dalafrukost med bland annat ägg från Avesta, bröd från Rättvik, jordgubbar från Grangärde och en hel del annat.
Gott var det och vi fick också veta mer om hur det är att driva familjeföretag och att Gun-Britt vill ha så naturlig mat som möjligt.

Carl Ström

Är det pannkaksmannen, Max Von Sydow eller Carl Ström?
Rätt svar är Carl Ström, regionchef på Svenskt näringsliv i Dalarna. Men efter den här frukosten kan du också kalla honom för pannkaksmannen, för pannkakor var det som bjöds...och så färskpressad juice och lite annat smått och gott.

Salka Börjesson Eynon

Hon har blivit jagad av lejon i Botswana, hon har kommit med på en lista över Sveriges bråkigaste kvinnor och så driver hon ett hotell i Tällberg. Salka Börjesson Eynon har sällan tråkigt.  

Sanna Holmgren

Dans, dans, dans och så lite frukost på det. Så skulle morgonen med Sanna Holmgren från Falun kunna sammanfattas.
Sanna har tidigare tävlingsdansat och arbetar nu som dansinstruktör. Dansen framför alla är salsa men det allra roligaste tycker Sanna är att se vad dans kan göra för människor...

Niclas Groth

En bandytokig ”Curling-förälder” som gärna stannar upp och tänker på hur bra vi egentligen har det, så skulle man kunna beskriva Niclas Groth som hälsade på oss en Sportlovsmorgon. En dag med barnen i slalombacken väntade men innan han drog på sig pjäxorna så mumsade vi frukost och pratade om allt mellan bandy och idellt engagemang.

Elisabet Asp Christiansson

När hon var 18 år trodde hon att hon aldrig skulle bo i Rättvik eller ha barn och familj. Idag har hon man, fyra barn, bor i Rättvik och är dessutom turistbyråchef för Siljan turism...
När Elisabet kom hade hon matchat termos och muggar och bjöd på tuttul med ost och grönsaker.

Janne Söderberg

Janne Söderberg blir irriterad av tonval och telefonköer, han bor och arbetar i Sälen och gillar mackor med gustafskorv och stekt ägg.
Han lagar gärna mat i flera timmar, drömmer om att skriva reklamtexter och håller ”Young amercians” med David Bowie som en stor musikfavorit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista