FOTO: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Berits älgskav

När Gomorron Dalarna var på älgjakt med Berit Andersson så lovade hon att ge oss sitt favoritrecept på älg: älgskav. Berit är en kvinna som håller vad hon lovar, varsågoda!

Älgskav

Älgkött tex innanlår, ytterlår el fransyska ca 600 gr

Gul lök 1 el mer

Tomatpure  3-4 msk

Grädde 3dl el mer

Salt o svartpeppar

Frusna lingon

Persilja hackad grovt

Köttet skall vara halvtinat så att du kan skära det i mycket tunna skivor 2-3 mm –storlek ca 2-3cm , om skivorna blir för stora klipp el skär dom i lämplig storlek.

Stek kött och hackad lök, tillsätt tomatpure och grädde ev späd med mer grädde el. mjölk. krydda

Låt puttra under lock ca 10-15 min.

Du kan ev också steka med gula kantareller.

Servera med pressad potatis och en god sallad

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".