Läs lyssnarnas tips

Vi efterlyste era bäta hushållstips, här är dom:

Vi efterlyste era bästa hushållstips. De handlade bland annat om silverfiskar, gräsfläckar och bacon:

Ta bort vinfläckar med kokt mjölk.

Använd en gammal rakhyvel för att få bort noppor på kläderna.

Använd en sockerbit, eller två, för att få bort t.ex. Fastbränd mjölk från kastrullen.

Ett annat tips för att få rent kastrullbotten vid t.ex. fastbränd mjölk är att så snart du hällt upp såsen/mjölken, spola vatten i kastrullen och häll i en droppe handdiskmedel. Ställ tillbaka kastrullen på plattans eftervärme. När du ätit färdigt är det bara att ta diska som vanligt, utan gnugg.

Använda tidningspapper för att eftertorka fönsrten efter fönstertvätt, de blir skinanade rena!

För att få perkulatorn riktigt fin: koka en omgång med maskindiskmedel.

Stek bacon i ugn istället för i pannan och slipp fettstänket: Sätt ugnen på grill och lägg baconet på smörgåspapper, lägg in rätt högt i ugnen.

För att få bort myror: Strö ut kanel, fungerar både inomhus och utomhus. Kanel är också sårläkande så det går bra att ha på t.ex. skrubbade barnknän.

Ta bort gräsfläckar på kläderna genom att gnugga in vit tandkräm på fläcken. Låt verka en stund och tvätta sen som vanligt.

Du kan göra rent glasluckor i kaminen genom att ta fuktat papper, doppa i askan och gör rent rutan, blir alldeles glasklart!

När du köper blommor och de ”nickar” dagarna efter. Klipp/skär av stjälkarna så att det bara är någon centimeter kvar av skaftet. Lägg blommorna i en snygg glasskål med vatten, då står de sig två till tre veckor till.

Rengör borstar och kammar genom att lägga bikarbonat i handfaten så löser skiten upp sig.

Tips vid silverfiskar: Lägg ut högar med bakpulver, de äter så de spricker. Lägg lavendelpåsar i skåpen samt dammsug anbefallna utrymmen ofta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".