Ur barnamun

Barn säger kloka, tokiga och roliga saker mest hela tiden. Vi samlar ihop citat, kommentarer och historier från hela Dalarna. Dela gärna med dig av något du har hört ur barnamun.

Hör av dig med din historia till: gomorrondalarna@sr.se

Detta hände i en förskola:
Vi hade samling när en av barnen plötsligt säger, Det var någon som fes!
Jag svarade att: Den som nämnde han klämde!
Efteråt förklarade jag att det betyder att den som säger att det luktar fis var den som fes.
En nedslagen blick sa mer än ord.
Så spred sig odören i rummet och då utbrister ett annat av barnen.
Neej, fröken nu måste vi allt sätta på oss andedräkten!!!
/Förskolläraren
***
Hej ni glada!
Det här hände för många år sedan, min far satt och kammade hunden, som var en långhårig shetlands shipdog, då grannens lille pojke kom på besök. Han tittade på den mängd hår som min far kammat ur den tjocka pälsen och sa sen till honom " du har nog kammat dig många gånger du!" Min far var så gott som flintskallig.
Från Ingbritt Olsson i Borlänge
***
Det var när min fru och jag precis hade flyttat ihop. En dag när jag gått in i badrummet för att ta en dusch, kom hennes dotter Malin 4 år in och sa: Nu ska jag se din snopp! Nej! sa jag, det får du inte. Då sa hon: Jag går inte härifrån förrän jag har fått se den! NEJ sa jag igen, nu får du gå ut härifrån! Då sa hon: Men SNÄLLA kan jag inte få se den, jag LOVAR att inte skratta.
***
Hej!
Min grabb var med farfar o farmor ut med båten. Dom hade sovit över på ett ställe o Isak behövde besöka toaletten. Dom gick upp till campingen som fanns vid båthamnen och gick in på toa. Farfar fick stå utanför o vänta. Under tiden kom det in en annan i båset bredvid Isak. Eftersom det var luftrum mellan vägg o tak/golv så hördes det tydligt vad den på andra sidan gjorde. Efter ett tags funderande sa Isak högt o tydligt: Farfar,det låter som han skiter!
Farfar ville helst av allt försvinna genom golvet...
/ Anna
***
Hej! När min son Niklas tappade sin första tand, var spänningen stor på kvällen, när han skulle lägga den i ett glas med vatten. Han somnade så småning om, och morgonen efter rusade han upp för att kolla om tandfen varit dit. Han tittade i glaset, och sen titta han på mig och sa:- Tio kronor...., de va en snål jävul!
Hälsningar Meta i Smedjebacken!
***
Hej!
När min 7-åriga dotter skulle ta hål i öronen hade vi berättat för henne och vår 5-åriga son att personalen i smyckesaffären gör hålet genom att skjuta örhänget i örat med en pistol. När vi åker i bilen till affären hör jag min son från baksätet säga:
-Men mamma ska vi vara på baksidan på gräsmattan då eller?
-Nää, varför ska vi det? Svarar jag
-Men tänk om de missar då! Säger han med lite rädsla i rösten.
***
Min dotter var väl en så där 5 år och kallades för Pebbles när hon var liten. Hon fick sitta på axlarna på vår kompis Conny och rida runt. Conny var "lite" tunnhårig mitt på huvudet och efter ett tag utbrast Pebbles, men Conny jag ser din hjärna!
Hälsningar mamma Anita
***
En sensommardag för en del år sedan var familjen på väg hem med båt efter en fantastiskt fin baddag ute till havs. Det var alldeles vindstilla och vi passerade en lite stuga där man hade gjort eld i spisen och en fin rökpelare steg ur skorstenen upp mot skyn.
Lille Anton, då knappt fyra år, tittar på rökpelaren och frågar mej:
-Mamma, vart tar röken vägen?
För att på ett enkelt sätt förklara säger jag pedagogiskt:
-Den försvinner upp till himlen.
Anton funderar en liten stund och sedan skiner han upp och säger:
-Men mamma, då kan ju gud också grilla!
//Margareta Stark
***
Det var när vår son Marcus var liten.
Det var vackert väder och strålade solsken.
Han tittar ut genom fönstret på morgonen och utbrister:
-Mamma, mycket väder ute idag.
Mvh
Ann-Marie Hanspers
Sälen
***
Min son Anders var i 5 års åldern, då hans lekkamrat fick en lillebror.
Anders undrade då hur bebisen kom in i magen. Som "pedagogisk" mamma, förklarade jag ingående hur detta gått till... Han lyssnar hela tiden utan kommentarer.
När jag är klar, vändar han upp huvudet mot mig och säger...men nu skojar du väl ialla fall!!
Jag lärde mig att inte svara mer än barn kan förstå, och Anders? Ja, han har själv två döttrar idag.
Mvh Lilian Olsson
Transtrand
***
När grabben var ca 4 år kom han bort från mig i affären när vi var och handlade mat. Efter lite letande hittade jag honom slickande på en stor glass. När han fick syn på mig sa han: "Pappa nu har du inte passat mig igen" Mvh Arne
***
Det var juletid och min dotter var 5 år. Vi sjöng Nu tändas tusen juleljus som bland annat innehåller orden "frälsare och Gud". Min dotter tittade på mej och sa:
- Mamma, det finns 2 st Gud va??
- Hur menar du då, sa jag?
- Jo sa hon, en i himlen och en när man har bråttom
- Hur då?
- Jo men, Herre Gud nu är det bråttom!!!!!!
Hälsar
Britt-Mari
***
Hej! När våran son pontus var liten ungefär runt 3 år så satt vi och åt frukost när jag frågande honom om han visste vad man hade öronen till.
Jo det visste han att med öronen så lyssnade man.
Jag frågade om han visste vad man hade ögonen till. Samma sak där att det visste han att med ögonen så såg man.
Men så frågade jag honom om han visste vad man hade näsan till och det visste han oxå.
Näsan pappa sa han den är till för att ha snor i.
Mvh Patrik Bodegrim
Säter
***
Jag och mina tre söner var på den traditionella julkrubban i kyrkan. Prästen berättar historien om Jesus och förklarar då att Maria hade tjock mage. Då utbrister en av mina söner; Min mormor har tjock mage, hon säger att det inte finns någon bebis där inne, men vi får väl se.
Med vänlig hälsning Anki Tangen
***
När vårt äldsta barnbarn var ca 4år kom han in till mig när jag stod och duschade tittade på mig och sa vilka STORA TUTTAR du har fått farmor. Tycker du sa jag, jaa dom har blivit så låånga. Dom kan barnbarnen. Mvh farmor
***
Det var konfirmation i Våmhus kyrka. Jonas storasyster Sara och hennes två kompisar skulle konfirmeras. De tre tjejerna spelad själva flera musikstycken på fiol, nyckelharpa och piano. Jonas som själv nyss hade börjat spela trummor på musikskolan var riktigt imponerad. När vi kom ut ur kyrkan och han hade funderat en stund på det han upplevt,så sa han: När jag konfirmerar mig så ska jag spela trummor, och tänk vad förvånad Gud då ska bli.
(Han spelade trummor på sin konfirmation några år senare.)
Mvh. Mamma Lena
***
Jag skjutsade mina barnbarn Isabella och Mirjam till deras dagis en morgon när kylan slagit till. När vi klivit ur bilen upptäcker Mirjam att alla dagisfröknar har satt i motorvärmarsladdarna i sina bilar och tittar förvånat och frågar:
"Men Farmor, varför har de bundit fast alla bilar?"
"Jo, annars kanske de smiter iväg, svarade jag i stundens ingivelse. Jag förklarade förstås sedan hur det hela hängde ihop.
Hälsningar!
Farmor Iréne
***
Hej!
Albin mitt barnbarn var väl ca 2 år när jag ringde hem till dom och det var storebror Anton som svarade och jag pratade först med honom och frågade då vad han höll på med och så vidare. Han höll på att leka och bygga lego, sen kom Albin till telefon och då frågade jag och vad gör du för något då och fick då det raka svaret: Talar fon (telefon).
Ja, tänk vilka dumma frågor man ställer.
Hälsningar från farmor.
***
Den här historien hände för ungefär 12 år sedan vi var i London jag, min man, vår son som då var 12 år och dottern som var 8 år. Vi hade besökt många av sevärdheterna (bl.a. Big Ben, Madame Thussaud och Mc Donalds), i slutet på veckan frågade vi barnen vad de hade tyckt var den häftigaste/bästa upplevelsen. Sonen svarade direkt Big Ben var häftig, då sa vår dotter - det tycker jag med, är det en hamburgare!!!
Hälsningar
Marita Glad
***
Hej!
När min son var ca 5 år kom han in och var så ledsen. Han berättade att han cyklat in i porten till trapphuset. Jag frågade hur det kunde bli så! Han sa -Jag tappade trollingen! Han menade naturligtvis kontrollen :-)
Mvh Irene
***
När jag var liten och gick i söndagsskola bad jag min mamma om en slant till den lilla insamlingsbössa som fanns. Då jag fick en krona av mamma, utbrast min pappa från köket:
-Den där Jesus han måste vá bra fattig han!
/Lena
***
Min grannfru var barnpiga åt sitt lilla barnbarn Maja (ca 3-4 år) i helgen och Maja berättade för farmor att hon hade varit ute och fiskat. Farmor frågar givetvis om hon fått någon fisk. Maja svarar då att:" Nej, pappa fick en mört men nästa gång jag fiskar, då ska jag få en taskmört". Gissa om jag fick mig ett gott skratt, liksom farmor fick.
Med vänliga hälsningar
Åsa Bergeå
***
Hej! Vill bidra med en historia om min dotter Jessica och vår granne Göran, hon var ca 8-9 år så det är 7-8 år sedan och vår granne Göran var i 45-års åldern. Jessica hade bestämt sig att hon skulle gifta sig med Göran, vi sade, men han är ju redan gift! Hans fru Yvonne sade att det var ok ändå! Men så sade Göran att dom måste vänta några år ca 10-15 år då hon är för ung, men Göran sade hon förskräckt och med eftertryck då är ju du redan död!!
Mvh Ann-Christin Brundin, mamma
PS Idag har hon ångrat sig och Göran är så nöjd med sin fru! DS
***
Detta hände för många år sedan. Vår dotter fick för första gången följa med på cirkus. Hon var då omkring 4 år gammal. Cirkusen hade det året med ett balansnummer, där en man hade en pinne i munnen som han balanserade en bricka på. Så ställdes det på fyra glas på brickan och mannen balanserade. Därpå hälldes det i en röd vätska i glasen. Det kunde nog uppfattas som hallonsaft av vårt barn, som kanske började bli törstig. Mannen balanserade och det gick bra. Då kom man fram med en stege. Den lutades inte mot något utan mannen med brickan balanserade också stegen, när han sakta men säkert klättrade uppför stegen under publikens spända tystnad. När han kom högst upp vände sig dottern mot mig och sa högt och tydligt med mycket upprörd röst: Men mamma, ska sånt där verkligen va nödvändigt!"
***
Hej!
Den 23 februari 2010 ringde min 4-åriga dotter Sofia och berättade att vi ska åka på utflykt hela familjen, utom katten och fåglarna. Jag frågade, var ska vi åka på utflykt? Ja vi ska åka till soptippen svarade hon då, som om det vore självklart. Följdfrågan blir såklart, när ska vi åka dit? kl. 10.00 blev svaret. Hon ringde mig på jobbet kl 08.00.
/Fred
***
Det var när min dotter Malin skulle döpas i kyrkan för många år sedan. Min son Emil satt i hans mormors knä under själva dopakten och sen så hör man mormor börjar gapskratta, efteråt så frågade vi vad som hänt och mormor berättade att Emil hade fått syn på Jesus som hängde på korset och utbrast sen, titta mormor, han har samma kalsonger som pappa. Det är något som jag aldrig glömmer
Mvh
Jim Gavelin
Ludvika
***
Hej
Vår dotter Josefin 3 år som idag är 20 år. Vi var i OreKyrka på luciafirande. Prästen kom in i kyrkan från sakristian och gjorde lite förberedelser och gick sedan ut i sakristian igen och stängde dörren. Då säger Josefin högt och tydligt, men mamma varför gick Jesus ut genom den där dörren
***
När vår son var fem år hade vi i byn en skidtävling för motionärer. Den ena efter den andra kom i mål och till sist kom pappa. Då skriker vår son "Pappa,pappa du vinner!!". En farbror kom fram och skulle tala om för honom att det hade ju gått flera i mål före pappa. Då säger sonen "Nähä, för det var bara föråkare". Gissa om farbrorn gick skrattande där ifrån.
/Maritha i Vallerås
***
Min dotter Mikaela berättade för mitt barnbarn Thea, 4 år, om hur det gick till när hon och lillasyster föddes. Något senare hör hon Thea berätta för Lova, 1,5 år: "När du föddes fick dom ta hål i mammas mage för att få ut dig men jag hittade ut själv."
/Anne Unge
***
Hej
Vi satt tilsammans med vår son och sonhustru och deras två barn och åt frukost. Axel, då ca 3 år råkade vicka ur sin chokladmugg över stolen och stolsdynan. Pappa tittade lite förebrående på Axel men farmor skyndade sig att skyla över situationen med "det gör ingenting för farmor har ju tvättmaskin!". Axel såg lite lättad ut men satt en bra stund och begrundade situationen. Sen kom det "men farmor stolen går ju inte in i maskinen"
Hälsningar
Farfar Jan-Olof i Vad
***
Hej
Farmor & farfar var barnvakt åt våra barn i fredags. Efter att dottern lagt sig skulle farmor skala räkor & då ville sonen kolla vad hon gjorde. Han ställde sig på stolen brevid henne å kollade med stora ögon. Sen säger han - små rosa kycklingar.
(han har aldrig sett räkor) Gissa om farmor & farfar fick sig ett gott skrattt
Hälsningar Carina & Stefan
***
Jag och min dotter lyssnade en dag på spelmansmusik, så framförde en gubbe ett solostycke på fiol som jag tyckte var i gnälligaste laget.
Tydligen också min dotter då 5 år. " Du pappa jag tror att den där farbron har glömt att smörja Fiolen "
/Evert Hassblom
***
Hej
När min dotter Linda var ca 3 år skulle vi sätta potatis. Linda var naturligtvis med och hjälpte till att få ner potatisen i jorden. När jag sa att nu kan vi bara vänta på att det ska börja växa funderade hon en stund och sa, snälla mamma kan vi inte sätta sås också.
häls Mamma Lena
***
Hej
Sonen, då 4 år, satt i mitt knä och funderade. Efter en stund kom det. Mamma.... huvudet på en pappa , är det en pappskalle??!!
Hälsningar Ingegerd i Nusnäs
***
Jag och Oskar, 5 år, satt och småpratade i bilen, då han plötsligt frågade:
-Mamma, blev pappa glad när jag föddes?
-Ja han blev jätteglad svarade jag.
-Men då visste inte han om att jag INTE ville städa mitt rum när jag blev så här stor, så nu vill han nog ha en ny ;)
Mvh
Marit Finn
***
Hej!

Jag vill berätta vad mitt barnbarn sa när han var 4 år. På väggen hänger ett kort på min mamma alltså mitt barnbarns gammelmormor. Mitt barnbarn tittade på kortet sen sa han: mormor är det du när du blir gammal.

/ Storasyster Tora
***
Efter att ha läst Pelle Svanslös som blivit familjefar. Där en katt vid namn August figurerar, frågar 4-åriga Astrid om pappa känner någon som heter August. nej svarar pappa.
- jag känner en pojke som heter August, men han är död.
- jasså, vad tråkigt.
- sen känner jag en som heter... Ko... Kor... Kora! Hon äter snorpapper.
- Nämen usch!
- osså äter hon kisspapper.
- nä nu skojar du.
- nä, och hon äter... bajs också.
- men det kan hon väl inte, då blir hon ju sjuk och kan dö.
- ja, hon är död nu.
***
Jag var barnvakt till mina tre systerdöttrar ( 4-7 år) över helgen och vi skulle åka och handla lördagsgodis. Flickorna sitter förväntansfulla i baksätet och jag börjar ställa in backspegel och ställa in stolen osv på deras föräldrars bil. De började bli lite oroliga över att jag inte kan köra deras bil eftersom vi aldrig kommer iväg. Flickorna frågar om vi inte ska åka snart. Jag svarar att jag bara ska kolla att allting är i ordning.

Då säger Anna - " Du måste röra om med den där spaken ibland också " !

Inskickat av Lena Serénius Falun
***
Jag berättade en Norge-historia för en väninna och lilla Fredrik lyssnade;
"Vet du hur norrmän gör när dom tvättar en bil? Jo en norrman håller i
svampen och en kör bilen fram och tillbaka." Fredrik satt tyst en lång stund
och sa sedan " men mamma, vi behöver ju bara en norrman för vi har ju pappa
också."
***
En historia då vår äldste son var ca 3 år.

Han var på dagis då och han hade inte lärt sig att prata helt rent. Han hade problem att säga R. På dagiset fanns en fröken som rökte och som väntade barn. Hennes mage var väldigt stor. Vid ett tillfälle då hon var ute och rökte såg sonen det varvid han talade om för henne att "Det är farligt att jöka".

Mvh
Bo Johansson, Sundborn
***
Hej

Jag har en historia om när vår son kläckte ur sig något extra fyndigt.

Karl - då tre år - var i vanlig ordning på dagis. De hade sagostund och de
hade läst om hur Barbapapa tvättade. De hade en fallfärdig tvättstuga. När
barnen skulle återberätta vad som hade hänt, skulle Karl beskriva hur
tvättstugan såg ut. Han började berätta, men tystnade helt plötsligt, när han
skulle beskriva den fallfärdiga tvättstugan. Det syntes på honom hur han letade
efter ordet han sökte och helt plötsligt...
... det lyste till i hans ögon och han sa:
- Tvättstugan var RASKLAR!!!

Hälsningar Bernt Forsgren i Björsjö
***
Det här hände när vi var ute i skogen med vårt barnbarn Robin då 3 år. Idag är han 7år.Vi hittade harbajs på marken då säger Robin "vem har sån liten stjärt".

Hälsningar farmor och farfar i Gustafs
***
Vår grannpojk Timmy sitter i vår bil och läser ett sommarprogramblad från Älvdalen.
Plötsligt ser han något som han känner igen och utbrister:
"Titta där är ju pojkarna som ringer till Carina"
Ja, mycket riktigt var det Lars Kristerz han såg.
Hälsningar Åsa i Ovanmyra
***
Min dotter var ca 4 år då vi en dag står vid Minuten och ska ta ut pengar. Hon står bredvid och kollar noga hur jag gör. När pengarna kommer ut utbrister hon: "Mamma mamma DU VANN JU!"
Hälsningar från mormor Marianne
***
Emma var i 2-3 års åldern och använde nappen flitigt. Hon fick ofta höra: "ta ur nappen så man hör vad du säger".
En dag är hon ute med mormor och morfar på promenad med hundarna, och hundarna bråkar så morfar tar till några svordomar. Då säger Emma: "Morfar du skulle ha napp så man inte hör".
***
Arbetade som hemvårdare i barnfamiljer i början på 70-talet. Lillflickan i familjen skulle sätta på sej sina gummistövlar.
"Men nu har du satt dina stövlar på fel fot" kunde jag inte låta bli att påpeka. Då tittade "Lusse" på mej med sina bruna ögon och sa "Men jag går åt rätt håll ändå".
*** 
Hade hämtat sonen på dagis, han satt i sin barnstol i baksätet på bilen.
"Tänk, vad mamma känner sej trött idag " sade jag. Då tog sonen tummen ur munnen och jag hörde från baksätet...
"Jag tycker Du ser alldeles ny ut!"
Gissa att jag blev pigg igen!!!!
***
Det här var för några år sedan när min kusin Jonas var liten och när han började lära sig prata. Min bror Stefan sade till Jonas kan du säga Får.. och repeterade f f f får.
Jonas svarade f f f Bää.

Mvh Hanna Johansson Krylbo
***
Mamma frågar Izabelle 4år: "Vad ska du bli när du blir stor?" Izabelle svarar:" Jag ska bli polis". "Jaha, säger mamma, vad ska Elvin (lillebror) bli då? Izabelle funderar en stund, sen säger hon: "Han kan bli tjuv!"

Hälsningar orolig mamma Pernilla!
***
En av de kallaste dagarna under helgerna ville vår hund ut. Edvin,vårt femåriga barnbarn, fick frågan av mormor om han ville gå ut med hunden. Han sa då åt mormor att hon fick gå ut själv. När hon hade klätt på sig sa Edvin: "Bra mormor, nu får morfar och jag lite lugn och ro!!!!"

morfar Olle i Dala-Floda
***
Vår son Erik var i 6-årsåldern och hade gått simskola så han kunde dom rätta simtagen.
Vi var vid sommarstugan och mormor skulle bada, Erik stod på bryggan och tittade när mormor simmade och sade:
- Mormor du gör fel med benen när du simmar.
Mormor svarade:
- När vi var små fick vi inte gå någon simskola.
Erik säger då:
- Nä nä på medeltiden var det ju bara pojkar som fick gå i skolan.
Erik är nu 20 år.
Mvh Ulla i Nyhammar
***
Hej!

När min son, nu 8 år, var i 4-års åldern, var han otroligt frågvis om från vilket djur köttet vi åt kom från. Under flera månader höll han på dagligen och frågade. Vi var uppriktigt trött på det. Samtidigt upptäckte han att köttförpackningarnas etiketter i affären, där vi handlar, hade en liten siluett av det djur som köttet kom från. Så han smet alltid iväg till köttdisken för att titta. En dag på affären var han jätteivrig; han hade hittat ett kött som kom från två djur! Jag förklarade kort för honom att kött bara kan komma från ett sorts djur. Men han gav sig inte och när vi kom till köttdisken visade sig att han hade rätt! Han hade hittat blandfärs!

Detta fortsatte och det blev december och man började juldekorera förpackningarna. Jag såg då en förpackning med kycklingfiléer som det var ett tomte-klisermärke på. Jag kunde inte låta bli utan höll upp förpackningen för sonen. Hela han stelnade och han utbrast med hög röst:

-Tomtekött, HAR DE SKJUTIT TOMTEN????
Lotta Lisell i Svärdsjö
***
Min tvååriga son Emrik berättade för fröken på dagis att hemma hos honom klipper mamma naglarna och pappa lagar mat. Det var väl en fin fördelning på sysslorna? /Magdalena i Borlänge.
***
Det här hände i slutet på 80-talet. Vi bodde då i närheten av Stockholm. Jag och barnen; mina och dagbarn, åkte till den stora staden där vi bland annat besökte Olof Palmes grav. " Ja" sa jag "här under ligger Olof Palme!" Ett av barnen tittade storögt på mig och sa: " Men, dom tar väl upp honom till jul i alla fall!"
Ingbritt Olsson
***
En morgon för några år sedan hämtade jag en pojk me skolbussen (han va 8 år då). Han klev in och satt sig, och vi pratade om dit o datt, när han frågade mig:
– Duu Meta...
– Ja, sa jag
– Haru skaffa dä nån karl än...?
– Nä, sa jag, den rätte har inte dykt upp än, svarade jag.
Då satt han och funderade ett tag, och sa sen:
– Män du, du kan ju skaff dä en get, dä ä ett väldigt bra sällskap, har jag hört! /Hälsn. Meta
***
Barnbarnet ca fyra år fick ett förstoringsglas men visste inte vad det var så jag förklarade att man kan se små saker lite bättre med ett förstoringsglas.
Hon går fram till sin pappa som står vid diskbänken och säger: "Släpp dig pappa så jag får se hur det ser ut!"
Hälsningar Farmor Ingrid Dahlström
***
Satt med yngsta dottern Maja, snart ett år, i knät och hon fiser högt... Storebror Oliver, snart 3 år, tittar på henne och säger: "Maja, så pratar bajset!"
/Angelica i Gustafs
***
Vi satt och åt chokladpudding. Då sa min son:
– Det här kan vi väl prenumerera på mor"
/Hälsar en mor som minns (mina söner är 50+ idag)
***
När min nioåring var två hände detta:
Jag stod i duschen och han lekte på golvet i badrummet. Han tittade på mig och frågade.
"Mamma var är din snopp?"
- Mammor, flickor har ingen snopp sa jag.
- Elin har snopp, sa han.
- Nej flickor har ingen snopp sa jag........ mer han jag inte säga för han sa.....
- Du kan vara lugn mamma den växer snart ut!
***
När min son Gabriel var 3-4 år kom han springande till mig och sa:
-Mamma, mamma jag är SÅ "bakfull"!
Det vill säga han var jättesugen på att baka. Hälsningar Anna i Enviken.
***
För några dagar sedan så sade jag till vår treåring att han var en lortgris, då svarade han att det kunde han då inte vara då han tagit sprutan (svininfluensan). Hälsar Björn.
***
Min svärson cyklar med sonen till förskolan. Då säger pojken du får inte cykla fort pappa för då kommer lisen (polisen) och tar din hjälm! Hälsningar mormor Ulla-britt i Krylbo.
***
Mitt barnbarn Albin har många roliga kommentarer och funderingar,allt skriver jag upp i en särskild bok för att spara och att visas när han blir äldre. Han är nu 7 år men vid dessa uttalanden var han mellan 5 och 6 år:
En trana kommer flygande,såg du gamen säger Albin.
Man märker att man är vuxen när skorna börjar bli för trånga.
I Kina äter man med pinnar det ser krångligt ut,men på den här planeten äter man med gaffel. Mvh Farmor Majvor Nilsson, Malung
***
Mitt barnbarn fick en hundralpp i julkapp och blev jätteglad och beundrade hundralappen. Då sa mamma:
-Den där kan du sätta in på banken så att den växer.
Då höll han upp hundralappen och tittade på den och sa:
-Hur lång och stor kan den bli mamma?
/Gunnel
***
Under en biltur blev vi omkörda av en Corvette. Jag talade då om att den fina bilen hette just Corvette. Det blev tyst en stund i bilen. Sen säger äldste sonen, 4 år:
- Vad är en korvtvå?
Hälsningar Ann-Christine Strandberg, Borlänge
***
Hej, 1988 frågade jag min 4 åriga son en svår gåta. Vad är det som går och går men aldrig kommer fram till dörren? Svaret kom blixtsnabbt: Hä Moffa nä han ä på fillan!!
Betyder. Det är morfar när han är på fyllan. Mvh Arne
***
Hejsan! Har en dotter som är 10 år idag men när han var 5 år så sa hon så här...Vi sitter i bilen och Hanna ställer en fråga till mig, jag minns inte vilken det var, men mitt svar var: "Ja du gumman det vågar jag inte svara på" så som man säger när man inte vet. Hon sitter tyst en stund och efter en stund så säger hon:
"Men mamma nu vågar du väl säga?"

Jag fattade inte vad hon menade först innan jag tänkte tillbaka på vad vi pratat om och jag förklarade för henne varför jag sagt "vågar". Så att hon inte tror att jag går runt och är rädd! :) :)Kram till er från en stolt mamma Anita Järpholm i Rättvik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista