Camilla Timbre bjöd på lingonkola. Det var jättegott!

Lingonkola

Här är Camilla Timbres recept på lingonkola.

2 dl frysta och tinade lingon
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 socker
1 msk ljus sirap
ev. lite rapsolja

  • Klä en form (20X20 cm) med bakplåtspapper. Eventuellt lite rapsolja penslas på för att kolan lättare ska lossna.
  • Mixa bären med stavmixer eller matberedare.
  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
  • Sänk sedan till medeltemperatur. Stoppa i en baktermometer och värm till 122 grader. Rör om då och då.
  • Häll kolan i formen och låt stelna i rumstemperatur.
  • Skär eller klipp kolan i bitar
  • Eventuellt paketera lingonkolan i cellofan eller presentfolie med band runt. Förvara i rumstemperatur.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".