1 av 3
Camilla Timbre, Johanna Wennström och Karin Wickman.
2 av 3
3 av 3

Adventsmys i studio 1

Det är första advent i helgen och nu är det många som plockar fram pyntet hemma.

Dekoratören Johanna Wennström berättade att kitsch är inne i år och visade exempel på ballerinaskor, läppstift och isbjörn man kan hänga i granen.

Lila är en trendig färg tillsammans med guld, silver och glitter. Ska man satsa på något speciellt i jul tycker Johanna Wennström att man ska lägga tid på bordsdekorationen.

Karin Wickman har en handelsträdgård i Bjursås och hennes kunder köper för tillfället julstjärnor, julstjärnor och ännu fler julstjärnor. Vi är traditionella när det kommer till julblommor och det är julstjärnor, hyacinter och amarylis som är vanligast. Hon har lagt märke till att yngre personer oftare köper vita julblommor.

Det finns gott om olika sorters julgodis. Camilla Timbre från Falun tycker om att experimentera och testa nya sorter. Hon bjöd på lingonkola som var jättegod! Receptet ser du nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".