Ny tung Trojaförlust

1:59 min

Troja/Ljungby kämpade hårt när formstarka Almtuna gästade Sunnerbohov under lördagen. Men det blev inte några poäng, laget förlorade med 3-2.

Begreppet viktiga matcher finns väl alltid i sportens värld. Men för Troja/Ljungby som besitter sista platsen i allsvenskans tabell är jakten på poäng mer än viktig.

Formstarka Almtuna IS stod för motståndet denna gång. Det blev en tung start för Troja som redan efter 1.26 fick släppa in första målet i numerärt underläge. Men Troja gav sig aldrig och kunde i slutet av första perioden kvittera genom Tomaz Razingar.

Andra perioden var mer eller mindre Almtunas från första start, de hade ett stabilt passningsspel som ofta försatte Troja i svåra lägen och en ständig jakt efter pucken. Att de dessutom fick släppa in ytterligare ett mål då Erik De La Rose i Almtuna förvaltade ett friläge när han kom direkt från utvisningsbåset var extra tungt. Men återigen visade Troja på kämparglöd och kunde på nytt kvittera i slutet av andra perioden via Hampus Gustafsson.

Tredje perioden var Trojas med många bra lägen och tilltrasslade situationer framför Almtunas mål, men pucken ville inte in denna match som så många gånger tidigare. Spetsen i de avgörande momenten saknades. Almtuna kunde en bit in i tredje perioden sedan utöka till 2-3 vilket kom att bli slutresultatet trots ett hårt kämpande Troja som dessutom chansade med att ta ut målvakten i sista minuten. Men några viktiga poäng blev det inte denna gång. Förlust med 2-3.

Joakim Nettelbladt, lagkapten i Troja/Ljungby:

--Vi jobbar hårt, det är det inget snack om. Men idag är vi inte tillräckligt effektiva som det vart många gånger tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista