Pappa al Pomodoro Bröd och Tomatsoppa från Toscana

4 portioner

1 st medelstor gul lök
1 liten purjolök
1 morot
1 kvist bladselleri
4 vitlöksklyftor
0,75 dl Olivolja Extra Virgine
Salt
400 g tomater
6 skivor dagsgammalt vitt lantbröd (osaltat)
Några blad färsk salvia
2–3 blad färsk basilika
Vatten
Svartpeppar
Chilipeppar
Vinäger

Hacka gul lök, purjolök, morot, selleri och vitlök fint och fräs det i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt salt, skållade, skalade och finhackade tomater, tärnat vitt lantbröd, salvia och basilika. Tillsätt vatten, lite i taget, under kokning och omrörning tills soppan blir slät och krämig, soppan skall vara mer tjock än tunn.

Smaka av med svartpeppar och eventuellt chilipeppar och kanske några droppar vinäger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".