Therese Ågrens Kladdkaka med mintfluff

Ingredienser:
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
100 g smör
en nypa salt
en näve minimarsmallows

Till mintfluffen:
3 dl vispgrädde
ungefär 10-15 st Marianne mintgodisar

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda samman alla ingr. till en smet.

Smöra en form och baka kakan i ugnen på 150 grader i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna.

Fluffen:
Värm upp grädden men låt den inte koka. Hacka mintakramellerna och rör ner i grädden. Låt karamellerna smälta. Kyl gräddsmeten i minst 6 timmar eller 45 minuter i frysen. Vispa grädden till en jämn fluff.

Serveringstips:
Servera i glas där du toppar med mintfluffen eller lägg fluffen direkt på kakan och servera som en härlig tårta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".