1 av 2
Daniel Poohl, Chefredaktör Expo. Foto: Expo
2 av 2
Nils Horner. Foto: Mattias Ahlm/SR

Torsdag 22/1

I juni 2009 är det val till Europaparlamentet. Ett val som Sverigedemokraterna ser som en språngbräda till riksdagen. ”Med sikte på Europaparlamentet” är ett nytt föredrag som behandlar den parlamentariska extremhögern i Europa. Vi intervjuar Daniel Pohl som arbetar på Expo, som är den som ska ge föredraget i Sandviken ikväll.


Säg den dramatiska händelse som inte blivit film! Den 30 januari har filmen om Knutby-morden premiär. Vi har pratat med Lin Mjönes, som spelar barnflickan.

Under president George W. Bush har USA:s image försämrats dramatiskt. Många hoppas att Barrack Obama, med sin internationella bakgrund, ska ge en ny, mera positiv bild av USA, inte minst i den muslimska världen. Under fyra år, fram till att han var tio år gammal, bodde Obama i Indonesien - ett land där muslimska böneutrop och besök i moskén är en del av vardagen.
Vår korrespondent Nils Horner besökte Obamas gamla kvarter och skola i huvudstaden Jakarta...

Programledare: Linnea Ericsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".