1 av 2
Daniel Poohl, Chefredaktör Expo. Foto: Expo
2 av 2
Nils Horner. Foto: Mattias Ahlm/SR

Torsdag 22/1

 I juni 2009 är det val till Europaparlamentet. Ett val som Sverigedemokraterna ser som en språngbräda till riksdagen. ”Med sikte på Europaparlamentet” är ett nytt föredrag som behandlar den parlamentariska extremhögern i Europa. Vi intervjuar Daniel Pohl som arbetar på Expo, som är den som ska ge föredraget i Sandviken ikväll.
 


 

 Vår korrespondent Nils Horner besökte Obamas gamla kvarter och skola i huvudstaden Jakarta...

Vi slutar inte blicka utåt utan besöker också Israel och lyssnar på dokumentärfilmaren Yoav Shamir som gjort flera filmer om den Israeliska armén.

Säg den dramatiska händelse som inte blivit film! Den 30 januari har filmen om Knutby-morden premiär. Vi har pratat med Lin Mjönes, som spelar barnflickan.


Vi gillar torg här i förmiddan, och att prata om hur det offentliga landskapet förändras.  Nu var det dags att röra sig till Hälsingland igen, närmare bestämt till Ljusdal. Där är det faktiskt inte bara ett utan två torg som orsaker kontroverser och en livlig debatt - först postplan, som ska byggas om, och sedan parken mottemot förvaltningshuset som en livsmedelskedja vill ha för att slå upp butik. Daniel Swärd är centrumledare och han  berättar om planerna för Ljusdals centrum.

Programledare: Linnea Ericsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".