Linnea Ericsson. Foto: Frank Julin

Förmiddag - Linnea Ericsson

Bakgrund:
Född och uppväxt i Snäre, Ljusdal. Flyttade till Norge 2001 för att gå på Red Cross Nordic United World College, ett IB-gymnasium i Flekke, utanför Bergen. Gick sedan vidare till Macalester College i St Paul i USA, bodde där i fyra år och gick ut med en dubbel kandidatexamen i antropologi och internationell statsvetenskap. Arbetade deltid på en studentradiostation och det var där jag fastnade för att arbeta med radio. 2007 flyttade jag tillbaka till Sverige med min amerikanska sambo, först till Ljusdal och numera i Gävle.

Fritidsintressen:
Jag gillar att läsa, både tidningar, romaner och faktaböcker. Det blir också en hel del TV-tittande - mest The Daily Show, The Colbert Report, Mad Men, Greys Anatomy, Private Practice, Jeeves & Wooster, The Soup, AC 360 och The Rachel Maddow Show. Men allra mest lyssnar jag på radio - det är väldigt sällan jag ger mig ut utan min ipod, och den är alltid fulladdad med roliga podcasts - allt ifrån Spanarna, På Minuten och Godmorgon Världen till the Slate Political Gabfest, Planet Money och MPR Midmorning.

Tidigare jobb:
Min arbetskarriär började på Delins i Ljusdal, där jag satt i kassan och var ute på lagret. Jag försökte arbeta mig upp till charken, som jag tyckte verkade roligt och spännande (min kollega skar av sig en bit av fingret) men jag lyckades inte. Men jag lärde mig mycket där om hur roligt det kan vara på jobbet om man har bra arbetskamrater. När jag började studera i USA arbetade jag deltid på en radiostation, fram till det sista året då jag blev kårordförande, vilket upptog all min tid. När jag var hemma på somrarna var jag servitris och bartender på Torön i Järvsö.

Favoriträtt:
Jag är ju så himla kräsen när det kommer till mat - jag är inte en särskilt trevlig middagsgäst om man lagar jätteavancerade rätter. Tumregeln är ”allt som en femåring tycker om, tycker jag om” - det vill säga pasta, pizza, hamburgare, tacos, och pannkakor.

Vad jag ville bli när jag blev stor:
Oohh... så många saker. Arkeolog verkade roligt, jag var intresserad av att gräva upp gamla grejer.

Det här är jag stolt över:
Att jag får jobba med något jag tycker är så himla roligt och spännande.

Favoritplagg:
Antingen jeans och slitna tröjor, eller kjolar a’la ”Mad Men” - allt beroende på hur tidigt jag vaknar på morgonen!

Jag dricker:
dricker: Alldeles för mycket vatten, kaffe och Riojavin i rätt sällskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".