1 av 7
Gustaf Lundbergs "Grevinnan Julia Kronstedt".
2 av 7
Leif Eriksson, Eva Olsson, Joakim Lundberg
3 av 7
MAS 2
4 av 7
Anders Persson
5 av 7
MAS 2
6 av 7
MAS 2 utfälld
7 av 7
Hytten

Onsdag 11/2

Intendent Ted Chikasha berättar om pastellkonsten, som blev stor på 1700-talet och nu verkar ha dött ut - men det snabba sättet att kunna sketcha vackra tavlor lever kvar på länsmuséet.
______________________________

Vår alldeles egna filosof Goran pratar om tolkningar och versioner av verkligheten och av litterära verk - det kanske inte behövs fler mästerverk? Kanske behövs det bara fler tolkningar?
______________________________

Så här i lågkunjukturens tidevarv är det skönt att det finns några ljusglimtar. I Gävle har en makalös makapär sett dagens ljus. Den kallas för MAS 2 och kan komma att revolutionera massavedsindustrin.  Anders Persson tog med oss för att se på underverket.
______________________________

Det blir ytterligare fyra Sommarkvällar i Gävle! Idag avslöjade man dessutom den första huvudartisten - Alcazar kommer till Slottstorget i slutet av juli.
______________________________

Lars-Åke Wilhelmsson, eller ”Babsan” som  han också kallas ibland, kom till studion för att berätta om turnén han är ute på med After Dark, samt spela den nya singeln, skriven av vår alldeles egna Larry Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".