1 av 2
Dana Marouf
2 av 2
Facebook

Måndag 30/3

09.30-10.00 Tre i rad

Eftersom alla på redaktionen känner av den förlorade timmen fokuserar vi idag på sommartiden- med tre covers av Gyllene tiders klassiker. Jean S, Christer Sandelin/Dea/Marcos Ubeda, Goda Grannar/Grus I Dojan.

10.00-11.00 Dagens Gäst -  Dana Marouf*

Dana Marouf, dramaturg, författare och skådespelare, är bosatt i Stockholm men arbetar också i Gävle. Han kom till Skutskär som flykting och har skrivit böcker på både kurdiska och svenska. Han har bland annat skrivit en bok som heter ”svensk teater” och är en succe i kurdistan. Vi pratar om att hur det är att vara en kulturell bro, om man verkligen kan översätta Lars Noren till kurdiska och om varför teater inte är en lek - det är på liv och död.

11.00-11.30  Internet och Integriteten*

Olle Findahl kommer till studion och vi diskuterar svenskarnas förhållande till internet och den personliga integriteten. Vad lägger man upp på nätet? Vad ska man undvika? Hur stor är egentligen risken för att man ska råka illa ut och vem kan se det man gör på nätet?

11.30-12.00 Musiknöten

Vi fortsätter på temat sommar  i musiknöten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".