1 av 4
Veroniqa Perzon
2 av 4
Eskil och Sven-Eric
3 av 4
Linneas gubbkeps
4 av 4
Nyförlovade Marie Björk

Torsdag 9/4

09.30-10.00 DVD-tipset
Ruben Östlund tar sig an oss människor och vårt flockbeteende med stor trovärdighet och igenkänning. Vår recensent Johan Lindstén har sett den provokativa filmen.
10.00-10.30 Rådslag Gävleborg
Sven-Eric Lundahloch Eskil Bergvall är i studion för att prata boendefrågor.

10.30-11.00 Konstrundan
Sist ut i vår reportageserie om Gästrikekonst kommer vi att få höra Veroniqa Perzon. Hon gör skulpturer, målar i tavlor i akryl och nu har hon också börjat att tillverka egendesignade smycken. Det råder alltså ingen tvekan om att Veroniqa har många idéer inom sig.

11.00-11.30 Kycklingkollen
Här i Förmiddagen ska det handla om ett å ena sidan typiskt ämne så här till påsk. Kycklingar. Å andra sidan ska det också handla om ett företag som trots bistra ekonomiska tider är så framgångsrikt att det inte på långa vägar klarar av att mätta marknaden. Jag pratar om Ockelbo Kyckling. Familjeföretaget som drivs av Siv och Kurt Persson. Men trots efterfrågan väljer makarna att sätta ett tak på produktionen. De har bestämt sig för att inte expandera ytterligare...

11.30-12.00 Marie Björks Nöjessvep

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".