1 av 6
Alu Center
2 av 6
Marmaverken
3 av 6
Alu Centers fågelhus
4 av 6
Glada och trevliga medarbetare
5 av 6
Anita Åhlenius
6 av 6
Pärlan

Onsdag 15/4 - Byadag i Marmaverken del 1

09.00-09.30

Det första som möter oss är doften av nybakad lingonkaka - samt en massa glada ansikten! Vi har kommit till ALU center i Marmaverken, ett ställe där man samlar in allt som folk inte längre vill ha (men bara det som är rent och helt!) och antingen säljer det eller skickar det vidare till Baltländerna. De första vi pratar med är Britt-Marie Augustsson som arbetar på centret och Xenia Mildén, som representerar ABF, en av grundarna.


 

09.30-10.00 Ortnamn med Anette Torensjö

I ortnamn pratar vi som vanligt om där vi är - och allt runtomkring!  Du kan alltid höra av dig med frågor till formiddag.gavleborg@sr.se om det är något du undrar över, eller ett namn du skulle vilja höra en förklaring på!

10.00-10.30 Förmiddagen hälsar på Anita Åhlenius
Linnea har tagit bilen, kört vilse ett par gånger och ändå hittat fram till Anita Åhlenius, som är hunduppfödare. Hur är livet för någon som föder upp hundar i liten skala? Hur har livet förändrats sedan hon började på 70-talet, ser hundarna annorlunda ut idag? Anita svarar på alla frågor (och får hjälp av Chihuahuan Pärlan ibland)


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".