Vecka 14 2009

Vår gäst idag: Dana Marouf, dramaturg, författare och skådespelare, är bosatt i Stockholm men arbetar också i Gävle. Olle Findahl kommer till studion och vi diskuterar svenskarnas förhållande till internet och den personliga integriteten. Vi fortsätter på temat sommar  i musiknöten.

Conny Persson från stadsbiblioteket i Gävle ger exempel på litteratur som fångar ögonblicket, som stannar upp och begrundar samtiden.

Lotta Hellsten och Åke Björänge berättade om artistutbudet i sommarens jazzfestival Bangen i Sandviken. Då uppträder bland andra Caroline af Ugglas, Idolvinnaren Kevin Borg och Andreas Jonsson. För barn och ungdomar sjunger och spelar också Anders Kråkan Ågren.

Rotavdraget har hyllats av vissa och sågats av andra - vad tycker du? Och vilka frågor har du om hur det egentligen funkar? Vi tar upp dem i Rådslag Gävleborg, med konsumentvägledaren och konsumentjournalisten. Idag pratar vi med Viktoria Hallberg från Iggesund. Hon bor just nu i Indiana, USA, där hon går på high school. Hur hamnade hon i USA? Hur skiljer sig livet där från det här?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".