Vecka 15 2009

Birgitta Bolund var länge drivande på fängelsemuseet, men nu har hon en mängd andra spännande projekt på G. Traditionsenligt så invigs konstrundan på Högbo bruk och det är också där som glasblåsaren Björn Steijners hytta ligger. Idoluttagningen pågår fortfarande. Finns det några blivande stjärnskott bland Gävleborgarna? I musiknöten idag ställer vi frågor om barnvisor! Barbro och Ingrid var båda väldigt duktiga, men det blev Barbro i Forsbacka som tog hem segern till slut.

Vi börjar morgonen med ett besök på Länsmuseet och deras önskeutställning. Var kommer tron ifrån, och hur kommer det sig att religion i olika former funnits under så lång tid? Goran Milutinovic kommer till studion för att diskutera - och provocera. Den tredje konstnären i ordningen är Karl Tony Olson. Han är polis med ett stort konstintresse.
Sven-Eric Lundahloch Eskil Bergvall är i studion för att prata boendefrågor.  Sist ut i vår reportageserie om Gästrikekonst kommer vi att få höra Veroniqa Perzon.  Här i Förmiddagen ska det handla om ett å ena sidan typiskt ämne så här till påsk. Kycklingar. Å andra sidan ska det också handla om ett företag som trots bistra ekonomiska tider är så framgångsrikt att det inte på långa vägar klarar av att mätta marknaden. Jag pratar om Ockelbo Kyckling

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".